Trendy og praktisk med store fliser


Store fliser er det som gjelder denne høsten. Men det er ikke bare trendy, det finnes også mange fordeler med litt størrelse på flisene.

Tekst: Ida Save   Foto: Ideagroup

Det forteller Christian Luzio fra Bella fliser og design. Han har akkurat kommet hjem fra Cersaie i Italia, som Luzio betegner som verdens viktigste baderoms- og flisemesse.

– Den viktigste trenden innen fliser i høst er at de kommer i stadig større formater. Denne trenden har pågått i noen år, men 2017 er året der «alle» har kommet med store fliser, forklarer han.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil

Ifølge fliseeksperten har formater som 1,2 x 2,4 og 1,5 x 3 meter blitt tilgjengelig hos mange av de store produsentene den siste tiden.

Vedlikeholdsfritt

Luzio tror folk har fått opp øynene for større fliser på grunn av de mange fordelene.

– Vi har mange kunder som ønsker store, fugefrie flater. De har gjerne forsøkt ulike varianter av puss eller betong tidligere, med blandet resultat. Med fliser er kunden sikret et mye bedre og forutsigbart resultat – som i tillegg er helt vedlikeholdsfritt.

LES OGSÅ: Slik kommer du deg til messa i Drammenshallen

Han forteller at de store flisene også kan være et rimelig alternativ til marmor.

– Med de nye og store flisene er både pris og vekt vesentlig bedre enn marmor, og kundene kan få en flott og vedlikeholdsfri overflate. En annen viktig utvikling er at flisene nå kan leveres ferdig tilpasset som for eksempel benkeplater til både kjøkken og bad.

Sorte kombinasjoner blir stadig mer trendy på badet.

Mer farger

Luzio forteller videre at flisebransjen følger motebildet.

– Flere sterke farger er på vei, blant annet grønt. Stilige tolkninger av terrazzo er også en spennende trend fra årets messe, og vi har sett mange flotte fliser inspirert av mørke steiner. Kvaliteten på disse er helt fantastisk!

Også på baderomsinnredninger kommer det mer farger.

– Mye er fortsatt grått og hvitt, men vi ser stadig mer farger, samt sorte armaturer, sorte rammer til dusjer og sorte badekar.

Badekar i tre

Ifølge Luzio kan de som lar seg friste til å teste ut de nye trendene finne det meste hos Bella fliser og design.

– Vi har mange av verdens største og beste leverandører i vårt sortiment, og hos oss finner du det siste og det beste som finnes på markedet.

På årets Boligmesse i Drammenshallen viser Bella fram flere nyheter innen storformatfliser.

– I samarbeid med Norwegian Wood Design vil vi også vise fram vasker og badekar i tre produsert i Drammen, så kundene kan se hvordan moderne bad kan kombineres med tradisjonelle naturmaterialer som tre.

Slik kan tre og andre materialer kombineres. På messa i Drammen viser Bella andre varianter i tre fra Norwegian Wood Design.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil