Smarte bord fra Skovby


Møbel-Design viser fram et redesign av et ikonisk bord fra danske Skovby på messen i Drammen.

Tekst: Ida Save  Foto: Skovby

Bordet, som har fått navnet #33, er et redesign av ikoniske #32 som er kjent for sin unike utvidelsesfunksjon med tre ileggsplater gjemt i sokkelen.

– Ved å dreie bordplaten deles den i tre, og det gir plass til ileggsplatene fra deres posisjon i sokkelen, forklarer møbelhandler Harald Nestvang hos Møbel-Design.

Han legger til at den enkle, geometriske formen gir bordet et tidløst design. Utvidelsesfunksjonen gjør at bordet har plass til alt fra fire til ni personer.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil

Fra åtte til 20 personer

I tillegg til bord #33 fører Møbel-Design flere av Skovbys smarte bord. Blant dem er spisebordet #24, som Skovby omtaler som markedets mest fleksible og stabile spisebord. Som eneste forhandler i Norge, kan Møbel-Design vise fram bordet i en utgave som kommer i sort eik med sort topplate i nanolaminat.

– Nanolaminat er svært solid, og står godt imot riper og slitasje. I tillegg er det både hygienisk og enkelt å rengjøre, forklarer Nestvang.

Bordet har i utgangspunktet plass til åtte personer, men kan utvides med mer enn tre meter og får dermed plass til 14 personer. Om ikke dette er nok, kan man kjøpe tre ekstra plater slik at bordet kan dekkes til 20 personer.

Møbel-Design er eneste forhandler i Norge med dette bordet, som kommer med sort topplate i nanolaminat.

Retroinspirert

– Vi selger også det retroinspirerte bordet #27, som er en nytolkning av Skovbys klassiske bord #05 med åtte ben, forteller Nestvang.

Selv om #27 er retroinspirert, har det også et moderne uttrykk. Avrundede hjørner på bordplaten og samspillet med bordets dobbeltben, gir bordet en spenstighet, men også en visuell ro.

Også dette bordet kan utvides slik at man kan dekke opp for mellom åtte og 20 personer.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil