La din TV bli et kunstverk


Da Samsung viste fram sin nye tv «The Frame» for første gang, hang de opp tv-ene blant bildene på Louvre. Svært få klarte å peke ut hva som var tv-er og hva som var ekte malerier.

Tekst: Ida Save  Foto: Samsung

– I Norge ser vi i snitt på tv cirka tre timer i døgnet. Med denne tv-en vil man de resterende 21 timene ha et maleri eller bilde på veggen i stedet for en sort skjerm, forteller salgssjef i Samsung, Paal Anders Jansen.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil

– Oppløsningen er så høy at man ikke kan se forskjell på tv-en eller et maleri, det beviste vi med lanseringen i Louvre, der svært få klarte å se forskjell på tv-ene og de ekte maleriene. I Norden valgte vi å gjøre lanseringen i Lofoten i samarbeid med «The Kaviar Factory» som hadde en galleriutstilling åpnet av Dronning Sonja under parolen «Painting or Not».

– Blir bergtatt

På årets boligmesse kan du selv se hvor virkelighetstro tv-en er.

– Bilder og videoer gir jo et godt inntrykk, men «seeing is believing» og de fleste får en aha-opplevelse når de ser tv-en i virkeligheten. Bare på de to første boligmessene har vi solgt over 40 Frame tv-er. Mange blir bergtatt med en gang de ser produktet, forteller Jansen om tv-en som kun har vært på markedet i noen måneder.

Du trenger heller ikke bekymre deg for at bildet skal brenne seg fast i skjermen.

– Med Samsung sin LED-teknologi er sjansen for innbrenning lik null, reklamerer salgssjefen.

Om man klarer å skjule strømledningen, er det lett å forveksle tv-en med et kunstverk.

Nesten usynlig kabel

Fra oktober kommer «The Frame» i 43, 55 og 65 tommer, og man kan kjøpe rammer i tre forskjellige farger. Ifølge salgssjefen skiftes rammen lett ut på kun ett minutt om man ønsker det.

– Det følger også med et spesialfeste slik at tv-en henger helt inntil veggen. Da kan man justere på den som med et helt vanlig bilde.

Det eneste som eventuelt kan avsløre tv-en for det den egentlig er, er strømledningen.

– Det ideelle er jo om man kan trekke ledningen inn i veggen bak tv-en, men uansett er tilkoblingsmulighetene geniale. Kabelen er tynn og nesten gjennomsiktig, og gjør veldig lite ut av seg. Den eksterne boksen kan stå opptil 14 meter unna, og der kan man koble til alle enheter man måtte ønske, sier Jansen.

Unikt samarbeid

Jansen forteller at Samsung gjennom de to siste årene har jobbet med en avtale med de seks største galleriene i verden.

– Verdenskjente kunstnere har gitt tillatelse til at vi kan pre-installere 100 flotte malerier og bilder på tv-ene. I tillegg har vi laget en slags Spotify-løsning, der man kan abonnere for å få tilgang til hele databasen som ved utgangen av 2017 vil bestå av rundt 1.000 kunstverk. Det blir også mulighet for å kjøpe enkeltbilder om man ikke ønsker å abonnere.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil