Finn drømmehuset på Boligmessa


En tur til Boligmessa er et smart trekk om du vurderer å bygge nytt. Her møter du 12 husleverandører som stiller ut i Drammenshallen 27.-29. oktober.

Tekst: Ida Save Foto: Produsentene 

Norhus 

Vi snakket med markedssjef Siw Grinden:

– Norhus sin huskolleksjon består av 35 arkitekttegnede eneboliger innenfor de fire signaturene Klassisk, Continental, Trend og Uni. Med de fire seriene tilbyr vi hus i ulike stilarter og med forskjellige designmessige uttrykk. Alle våre katalogmodeller er ment som et utgangspunkt, og vi tilpasser modellene til våre kunders behov. Norhus har også mange boliger under bygging, og på boligmessen i Drammen får du en oversikt over hvilke boliger som er til salgs i ditt nærområde.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil

Blink Hus Sigdal AS 

Vi har snakket med Jan Erik Møien og Anders Bjerregaard.

– Kvalitet framfor kvantitet speiler stedet, og det er nettopp det vi i Blink Hus Sigdal er opptatt av. Kundene våre er også viktige, og det er de som får oss til å strekke oss og til å være visjonære og fremsynte, forteller Møien.

I over 30 år har Blink Hus Sigdal bygd kundetilpassede og arkitekttegnede hus. Samtidig som de ønsker å bygge morgendagens hjem, er de også opptatt av tradisjon. Derfor foregår all produksjon i Sigdal.

– Det kaller vi trygghet. Våre arkitekter tegner huset akkurat slik du vil ha det, og håndverkerne våre utfører og bygger det du drømmer om.

På messa i Drammen kan besøkende komme til selgerne med sine spørsmål, og det blir også mulig å gjøre avtaler om uforpliktende tomtebefaringer.

Blink Hus Sigdal.

Fiskarhedenvillan 

Vi har snakket med salgssjef Tommy Nyborg

– Hele vår virksomhet hviler på tre prinsipper som gjenspeiler vår oppfatning av hva kvalitet er: Husene bygges på stedet og byggesettet er navet i prosessen, materialene er av høy kvalitet og førsteklasses håndverk, og vi samarbeider med velkjente, respekterte leverandører.

Nyborg oppfordrer besøkende på messa til å ta turen innom Fiskarhedenvillan sin stand for å få informasjon om og inspirasjon til hvordan man kan gjøre drøm til virkelighet.

– Her møter de besøkende profesjonelle agenter som gir råd og veiledning. Vi fyller også 25 år i år, og har i den anledning et jubileumstilbud på vår husserie Tidløs ut oktober, frister han.

Fiskarhedenvillan.

Vesthus 

Vi har snakket med Jakob Nyquist, boligkonsulent og prosjektansvarlig i Vesthus.

– Vårt særpreg er uten tvil at vi spesialiserer oss på nymoderne hus i funkisstil. Vi vet at de fleste mennesker ikke har den største kunnskapen rundt det å bygge hus, og derfor trenger en stødig samarbeidspartner som tar seg av alt. Og det er nettopp det vi gjør: Vi er totalleverandør og tar kundene gjennom prosjektet fra A til Å, sier Nyquist.

– Vi har også egne arkitekter på huset som gjør at vi alltid kan tilfredsstille kundenes drømmer.

Nyqist oppfordrer dem som ønsker hus i funkisstil til å ta turen innom Vesthus sin stand på messa for å se på husmodellene de skal vise fram.

Vesthus.

Lierhus 

Vi har snakker med daglig leder Vidar Solberg.

– Vi har dedikerte medarbeidere som gjerne hjelper kundene til individuelt å få boligdrømmen oppfylt. I tillegg har vi som en av få aktører i bransjen 10 års reklamasjonsfrist, noe som gir kundene større trygghet, forklarer Solberg.

– Hvis de besøkende tar en tur innom vår stand, vil de få en hyggelig husprat med inspirerende boligkonsulenter som forhåpentligvis kan inspirere til å bygge et flott Lierhus.

Lierhus. Foto: Fotoetcetera AS

IEC-HUS

Vi har snakket med Berge Lavik, salgs- og markedssjef i IEC-HUS.

– Vi produserer høykvalitetselementer på egen fabrikk, og eier hele verdikjeden. Vårt fremste fortrinn er den meget raske byggetiden, forteller Lavik, og inviterer til en hyggelig boligprat på IEC-HUS sin stand på messa i Drammen.

– Elementhus betyr ikke at du ikke kan tilpasse huset til ditt behov. Snakk med oss, så blir du overrasket over alle mulighetene som finnes. Under messa kan du også få veiledning med tanke på hvilket hus som passer den tomten du har, og avtale en uforpliktende tomteberfaring – som selvsagt er helt gratis.

IEC-HUS

Boligmakeriet 

Vi har snakket med Tony Adolfsen, daglig leder i Boligmakeriet.

– Vi leverer håndverkstradisjon på en moderne måte, og gir deg en totalpakke på hus eller hytter av høy kvalitet. Du trenger kun å forholde deg til én kontraktspart hvis du ønsker det, og vi sørger for at du har et tett bygg kort tid etter leveranse, reklamerer Adolfsen.

Han håper mange besøkende kommer innom Boligmakeriets stand på messa i Drammen.

– Her får du en hyggelig prat om hus og hytter, i tillegg til inspirasjon, veiledning og noen fantastiske tilbud.

Boligmakeriet.

Blå Bolig

Vi har snakket med Øistein Blekkerud, selger og forhandleransvarlig for Blå Bolig på Østlandet.

– Vi har over 40 forhandlere i hele Norge som tilbyr vårt produkt i sine nærområder, og vi er med hele veien fra tomtebefaring til ferdig bolig. Eneboliger er hovedkonseptet vårt, men vi bygger også flermannsboliger, forteller Blekkerud.

Han legger til at Blå Bolig i mange år har ligget langt over energikravene i henhold til TEK10.

– Gjennom mer isolasjon og bedre vinduer, klarer vi kravet for energiklasse B på de fleste husene våre. Dermed vil de som kjøper hus av oss få ned oppvarmingsforbruket i boligen.

Til årets messe i Drammen skal Blå Bolig dele ut den nye huskatalogen sin til alle som vil ha.

– Her er det masse nytt, blant annet moderne funkishus. Vi tar også gjerne en prat med de besøkende om våre tjenester, og ønsker alle velkommen til vår stand for en hyggelig husprat!

Blå Bolig

Boligpartner

Vi snakket med markedssjef Geir Thomassen:

– BoligPartner leverer arkitekttegnede hus, hytter og flermannsboliger, og har snart 25 års fartstid som norsk boligbygger. Våre hus er delt inn i seriene Nostalgi, Moderne, Herskapelig og Quadra, med modeller for enhver smak.

– I 2017 har vi lansert både ny huskatalog og hyttekatalog. Våre kataloger skal gi deg nyttige tips og være til inspirasjon for deg. Her finner du gode reportasjer om aktuelle temaer, i tillegg til at du kan glede deg til flere flotte nyheter i vårt sortiment. Alle modellene er et utgangspunkt, og vi gjør alltid tilpasninger til den enkelte familie. Vi gleder oss til å møte deg på vår stand i Drammen – velkommen.

Boligpartner.

Waxhus

Vi har snakket med Geir Ramsli Øen, selger og prosjektleder i Waxhus.

– Vi tilpasser alle våre hus etter kundenes ønsker, og bygger også for de som ikke finner noe i vår katalog som faller i smak. Man kan komme med egne skisser, eller så kan vi utarbeide tegninger.

Husene bygges på fabrikken til Konsmo Hus i Kristiansand.

– Kvalitet og dimensjonering er noe det ikke skal spares på, så alle våre hus er solide. Kvaliteten gjenspeiler at husene er ment å stå på værharde steder, som blant annet Sørlandet, sier Ramsli Øen.

Han er selv tømrer, og på messa vil han være tilgjengelig for detaljerte spørsmål rundt selve byggingen av husene.

– Uansett vil de besøkende få en hyggelig husprat om de kommer innom vår stand.

Waxhus. Foto: Geir Ramsli Øen

Drammens Hus og Hytter 

Vi har snakket med daglig leder Børre Aursnes.

– Hos oss får du arkitekttegnede eneboliger til ferdighus-pris. Vi gir deg en helt spesiell bolig tilpasset dine behov, og hver enkelt bolig blir utformet av dyktige arkitekter. Takket være det unike produksjonsanlegget på Vikersund får du likevel en av de rimeligste boligene på markedet, og det er denne kombinasjonen som har gjort Drammens Hus og Hytter til en ettertraktet leverandør i så mange år, reklamerer Aursnes.

Han inviterer til en hyggelig prat på messa i Drammen.

– Her kan du også booke tid for en gjennomgang av ditt hus.

Drammens Hus og Hytter

Mesterhus Buskerud

Vi snakket med fungerende markedssjef Tine Nygaard:

– Mesterhus har bygget hus i over 40 år. Vi var Norges største boligbygger i fjor og har i 15 år vært blant Norges største boligbyggere. Vi har Norges største fagmiljø innen boligbygging, noe våre kunder synes er trygt å vite når de skal velge husleverandør.

– Vi er også den eneste huskjeden i Norge som krever at alle medlemsbedriftene har Mesterbrev. Mesterhus er kanskje mest kjent for klassiske hus, men vi har også en bred kolleksjon av moderne hustyper. Vårt særpreg er at vi tilpasser de aller fleste av våre hus ut fra kundens behov og ønsker. Våre 150 medlemsbedrifter utfører et bredt spekter av byggeoppdrag, blant annet rehabilitering og hyttebygging.

Signatur 303 fra Mesterhus.

LES OGSÅ: Slik kommer du til messa med kollektivtransport – og her kan du parkere om du kjører bil