Fortsatt full fart framover


– Til tross for uroligheter i oljenæringen og arbeidsmarkedet er det fortsatt stort behov for flere nye boliger i oljebyen Kristiansund, sier eiendomsmegler Rune Johansen i Kristiansund Boligbyggelag (KBBL).

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Kristiansund Boligbyggelag Illustrasjon: Vizwork

Det har vært bygd og omsatt et stort antall nye boliger i Kristiansund og omegn de siste årene. KBBL er aktive i regionen, og utvikler stadig nye boliger i ulike segmenter, både i egen regi og i datterselskap som eies av KBBL og samarbeidspartnere. De senere årene er det omsatt mellom 600 og 700 brukte boliger årlig, i tillegg kommer ca. 150 nye boliger.

Fortsatt stor etterspørsel
– Alt tyder på at vi lander på omtrent det samme i år, til tross for usikkerheten i oljenæringen og den avventende psykologien som naturlig påvirker markedet, spår Johansen. – Etterspørselen av nye leiligheter for aldersgruppen 50 pluss er fortsatt stor, og det samme er nye tomannsboliger til yngre i etablererfasen i Kristiansundsområdet, sier Johansen videre.

Han mener boligmarkedet er godt hjulpet av den rekordlave renten.
– Rentenivået tar en del unna for usikkerheten i den norske økonomien, og vi ser for oss at prisene i regionen stiger moderat eller flater ut i løpet av det neste året. På Boligmessen i Braatthallen er KBBL aktuell med to spennende nyheter.

«Strykjernet» blir til leiligheter
Et av prosjektene Johnsen har stor tro på i Kristiansund, er de 6 leilighetene KBBL Mino AS tilbyr i Strykjernet borettslag. De holder til i en bygning som på folkemunne har fått navnet «Strykjernet» grunnet bygningens særegne arkitektur.

– Leilighetene blir alle sydvendte, har ulike størrelser og prisklasser, og de fleste får flott utsikt, forteller megleren, og understreker at den spesielle utformingen på bygget har resultert i unike planløsninger for hver av de 6 leilighetene. – Her blir det leiligheter for enhver smak, med solrike balkonger mot sør og garasje i nabobygget. De største leilighetene er over 100 m2, og de minste er omkring 40 m2, perfekt for den unge førstegangskjøperen eller pendleren.

God plass for barnefamilier
For de med behov for god plass, trekker Johnsen fram Lomtjønna Borettslag på Draget i bydelen Nordlandet som et godt valg. Borettslaget blir tilknyttet KBBL, hvor Draget AS er utvikler og KBBL er eiendomsmegler og står for salgene.

Det planlegges 12 vestvendte tomannsboliger på 145 m2 i Lomtjønna Borettslag på Draget i Nordlandet.

Lomtjønna Borettslag på Draget i Nordlandet er perfekt forbarnefamilier med behov for stor plass, mener eiendomsmegler Rune Johansen i KBBL.

– På en av de bedre tomtene på Draget planlegges 12 vestvendte tomannsboliger på 145 m2. Her blir det både gode solforhold og nydelig utsikt mot byen og Dalasundet, forteller Johnsen, og legger til at dette er et populært boligfelt blant barnefamilier som vil bo på Nordlandet eller Dahle. – De som bor i de 3 allerede etablerte borettslagene på Draget trives og er svært begeistret.

KBBL ligger ikke på latsiden tross usikkerheten i markedssituasjonen, og Johnsen melder om fortsatt høy aktivitet. – Vi er godt i gang med byggingen av Dragatoppen borettslag på nabotomten til Draget, her blir det eneboliger på Dragets beste utsiktstomt!