Innovasjon innen sovekomfort og design


– Selv om komfort er det viktigste kriteriet når nordmenn kjøper ny seng, leter vi også etter et pent møbel for en rimelig penge, sier eier og daglig leder Leif Sunde i sunnmørsbedriften Porolon AS.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Porolon

Ålesundsbaserte Porolon AS har sørget for velvære og avslapning i over 50 år. De var pionerer med den andre patenten i verden på skumplast, som i dag finnes i oppgraderte varianter i madrasser for både offentlig og privat bruk.

I år er bedriften aktuelle med sine nye modeller i madrasskonseptet Sleepway© fjærmadrasser. – Behovet for moderne sovekomfort og innovasjon har gått hånd i hånd under utviklingsfasen, sier Sunde.

Innovasjon, kvalitet og garantier
Under utviklingen av Sleepway© har Porolon tatt utgangspunkt i at folk er forskjellige, og utformingen av fjærene på de ulike modellene er tilpasset for best mulig sovekomfort. – I vårt sortiment er det valgmuligheter ut ifra den enkeltes behov, forklarer Sunde. -Alle modellene har solid konstruksjon, sterke materialer og tekstiler, moderne fjærsystem og er innsatt med høykvalitetsskum rundt fjærene. – God kvalitet gir madrassene lang levetid, og det gjenspeiles i våre gode garantier, understreker han. Prisene holdes nede fordi de kun selger direkte fra fabrikk i tillegg til de madrassene som selges via boligmessen.

Sengen er et møbel
Dagens moderne hjem blir stadig mindre, og mange må tenke plassbesparelse når de innreder soverommet. Derfor er stadig flere på jakt etter en seng som både er god å sove i, ser bra ut og har ekstra funksjoner som dekker flere behov.

– Når man setter på en gavl, blir sengen straks en del av interiøret i tillegg til soveplass, sier Sunde. – Ved å velge en seng med oppbevaringsplass, får man en mulighet til å stue unna ting man ellers ikke hadde hatt plass til på soverommet. Porolon har også elektrisk regulerbare senger, og Sunde opplyser at de er populære hos flere enn den eldre generasjonen.

Det er flere enn den eldre generasjonen som velger elektrisk regulerbar seng.
Det er flere enn den eldre generasjonen som velger elektrisk regulerbar seng.

Velg hardere madrass om du er i tvil
Når man skal velge riktig madrass, er det viktig å ikke bare tenke på madrassens fasthetsgrad.

Rett rygg er viktig: - En god madrass hjelper ryggsøylen å bli rettest mulig, sier daglig leder Leif Sunde i Porolon.
Rett rygg er viktig: – En god madrass hjelper ryggsøylen å bli rettest mulig, sier daglig leder Leif Sunde i Porolon.

– En god madrass hjelper ryggsøylen å bli rettest mulig, sier Sunde. På messen tar de med seg ulike modeller fra Sleepway© og publikum kan prøve seg frem for å finne den modellen som passer best. Nordmenn ønsker gjerne mykere madrasser enn resten av Europa.

– Vi kaller det «The Scandinavian way», sier Sunde, og ber oss huske på at en madrass aldri blir hardere etter hvert. – Er man usikker bør man helt klart velge en litt fastere variant, 85 % ender opp med det!