Suksess i Svelvik: – Folk takker meg på gaten


– Jeg skjønner at vi har dekket et behov når jeg blir takket på gaten av fornøyde kunder i Svelvik. Daglig leder Jan Werner Hansen kan si seg godt fornøyd et drøyt år etter oppstarten av BYGGI Svelvik.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Bjørn S. Sørensen, Optimera

Den joviale byggevareforhandleren Jan Werner Hansen har drevet BYGGI Drammen (tidligere Grønland Trelast) i over 25 år, og sommeren 2014 utvidet han med en forretning i Svelvik. Det har definitivt betalt seg. Omsetningstallene for BYGGI Svelvik etter første halvår i år tyder på en dobling av tidligere eiers årsomsetning.

– Vi har opplevd en formidabel mottagelse i Svelvik, så jeg blir nesten litt rørt, sier Hansen. I september satte han inn en annonse i Svelviksposten hvor han takket de entusiastiske og allerede trofaste nærmiljøkundene for den positive mottakelsen på BYGGI Svelvik.

Spiller på flere strenger
Du må jo ha gjort mye riktig, siden folk i Svelvik er så takknemlige og handler velvillig hos deg?

– Folk liker å handle lokalt, og er takknemlige for at vi kan skaffe så mye at de slipper å kjøre inn til Drammen når de trenger noe til oppussingen, utemiljøet eller båten, sier Hansen. Dersom de ikke fører en vare i Svelvik, kan de ofte kjøre det over over fra avdelingen i Drammen i løpet av kort tid.

– I Svelvik utvider vi sortimentet i takt med hva kundene etterspør, og har tilført bygda noe som ikke var der fra før, sier Hansen. Avdelingen i Svelvik har blant annet utvidet med elektrovarer og maritimavdeling:

– Vi holder til like ved båthavnen, så bunnstoff og annen båtpleie er kjærkomne tilskudd i sortimentet, opplyser den blide forhandleren.

Fornøyd med BYGGI Svelvik
Jan Werner Hansen er strålende fornøyd med byggevarebutikken i Svelvik. Her med Optimeras Ann Rosalind Fredriksen på åpningen av BYGGI Svelvik i 2014.

Populært med kjøkken
I våres begynte BYGGI Svelvik med kjøkkensalg. – BYGGI-kjeden drives av Optimera, som kurset oss i kjøkkensalg med fabrikkbesøk og full, faglig orientering. Nå er vi stolte forhandlere av danske Aubo kjøkken, sier Hansen, som har solgt ti fullverdige kjøkken siden kjøkkendebuten, og gleder seg til fortsettelsen. – For oss er det spennende å lære noe nytt, og for kundene er det supert å få personlig service og lekkert designkjøkken i lokalmiljøet.

Utfyller hverandre
Hansen og et par kolleger jobber både i Drammen og Svelvik. Slik opprettholdes dialog og samforståelse. Hansen selv er mest i Svelvik etter at broren ble ansatt som daglig leder i Drammen.

– Forretningene utfyller hverandre. BYGGI Drammen er fremdeles størst, og vi henviser ofte Svelvik-kundene til den store dør- og vindusutstillingen vår i Drammen når de skal bestille fra fabrikken i Polen, sier Hansen, som er svært fornøyd med tingenes tilstand, og klar for å møte kjente og nye ansikter på helgens boligmesse.