Vil gjøre boligbygging enklere med ny app


Lean Konseptutvikling AS har lansert appen Byggemappen, en ny og innovativ måte å følge opp byggeprosjekter på.

Tekst: Ida Save
Illustrasjon: Byggemappen

– Byggemappen er utviklet med tanke på huskjøper og den drømmende og gode følelsen det skal være å bygge et hus, noe som er den største investeringen i de fleste privatpersoners liv, forteller daglig leder i Lean Konseptutvikling, Jan Tore Grindheim.

– Gjennom telefon, nettbrett eller datamaskin får alle involverte tilgang til Byggemappen. Her kan aktørene i prosjektet lete opp de nyeste tegningene, slik at entreprenøren kan sikre at alle underleverandører til enhver tid har kontroll på endringer og framdrift i prosjektet. Brukerterskelen er også ekstremt lav, slik at alle enkelt kan ta verktøyet i bruk.

LES OGSÅ: Gratis parkering og buss til messa i Trondheim

Grindheim legger til at huskjøper og entreprenør gjennom Byggemappen får kontroll på alle kostnader. Endringer skal også signeres av huskjøper. Slik unngår en ubehagelige opplevelser med endringer eller kostnadsoverskridelser.

Viser fram appen på Boligmessen

Under Boligmessen i Bergen i september ble Byggemappen vist fram for første gang. Nå kommer de også til Boligmessen i Trondheim.

– Vi har akkurat åpnet et salgskontor i Trondheim drevet av Mats Hetling, så nå ser vi fram til å ta fatt på markedet her i byen. Av det jeg har sett, finnes det ikke noe tilsvarende produkt i hele verden, og vi gleder oss til å vise fram produktet vårt. Jeg ser for meg at mange av de besøkende har tanker om å bygge eller renovere, og vi ønsker å hjelpe disse til å ta kontrollen over prosjektet, slik at hele byggeprosessen blir en positiv opplevelse, sier Grindheim.

Viktig anerkjennelse

Byggemappen og Lean Konseptutvikling var i høst nominert til Byggenæringens innovasjonspris. Det var Heatwork med produktet CliWi som stakk av med seieren, men Grindheim presiserer at nominasjonen betyr mye.

– Vi er et lite firma, så for oss betyr denne oppmerksomheten og anerkjennelsen ekstremt mye, da det viser at vi gjør noe riktig, sier Grindheim.