Tilbake til naturen


Tempe VVS viser alltid fram spennende nyheter på Boligmessen i Trondheim. I år har de med seg et helt unikt badekar.

Tekst: Ida Save
Foto: Norwegian Wood Design

Årets nyhet er et badekar i heltre, produsert av Norwegian Wood Design, som skal dele stand sammen med rørleggerbedriften.

Gründer Joakim Espegard tar også med seg servanter og servantstativ i tre.

– Tre er et av de beste materialene vi har, og ble brukt mye tidligere, blant annet til trebåter og vasketrau. De siste årene har det nok blitt litt glemt i nordisk sammenheng, men nå begynner folk å få øynene opp for det igjen, forteller han.

Mange valgmuligheter

Til tross for at de kun har holdt på i et knapt år, har produktene til Norwegian Wood Design allerede slått godt an.

– Dette er perfekt for de som ønsker noe spesielt, og vi ser at designet fenger. At det er laget i Norge av norske trær, og dermed er et helnorsk produkt, er også et pluss, sier Espegard.

LES OGSÅ: Gratis parkering og buss til messa i Trondheim

Mange setter også pris på muligheten for å tilpasse produktene etter egen smak, da man kan velge mellom både ulike treslag og behandlinger.

– Vi kan bruke alt av løvtrær, for eksempel eik, ask, bjørk og or. Men fordi det er så mange valgmuligheter har vi også noen standarder så det blir enklere for kundene å velge hva de vil ha.

Like bra som porselen

Og kvaliteten, den er ifølge Espegard like bra som på andre materialer man bruker på badet.

– Vi bruker en spesiell behandling kalt epoksybehandling, som gjør at treet blir låst inne og ikke tar til seg fuktighet. Når produktet har fått denne behandlingen
trenger det ikke noe mer vedlikehold eller rengjøring enn kompositt og porselen, og det holder seg like godt som alt annet. En må imidlertid unngå skuremidler og tunge kjemikalier for å opprettholde glansen i servanten over tid, presiserer Espegard.