Disse skal hjelpe deg å gjøre oppussingsprosessen til en lek


Med sitt nye tilbud «Team oppussing» vil Boligbyggelaget TOBB gjøre oppussingsprosessen enklere for sine medlemmer.

Tekst: Ida Save
Foto: Anne Guri Solem

– Vi har i mange år hatt flere håndverksbedrifter inne, men det er først nå vi har satt det i system og fått dem til å jobbe sammen, forteller Kenneth Bøhler, kommunikasjons- og medlemskonsulent i TOBB.

«Team oppussing» ble startet opp i mars i år, og består av Byggmester Knudsen, Røskaft Kjøkken, elektrikerfirmaet Vintervoll, rørleggerfirmaet K. Lund, Byggmaker Gipling AS, Modena og Sverresborg Malerservice.

– Vi ser at det ofte er vanskelig for folk å vite hvor de skal starte. Her er tanken at du kan kontakte ett firma, og så koordinerer de resten seg imellom. Du oppgir hva du trenger hjelp til, og de aktuelle firmaene kommer på en felles befaring og gir et felles tilbud. På den måten slipper du å bruke tid og energi på å innhente tilbud og kommunisere med mange forskjellige personer.

LES OGSÅ: Gratis parkering og buss til messa i Trondheim 

Tett dialog

Bøhler presiserer at alle firmaene er plukket ut av TOBB, og at man derfor kan være trygg på at dette er skikkelige fagfolk.

– Det er viktig for oss med et godt tillitsforhold, så dette er firmaer vi stoler på. Gjennom TOBB får man også medlemsrabatter i alle ledd. Og selv om seks ulike firmaer står klare til å levere sine tjenester, er man ikke forpliktet til å benytte seg av alle.

– Har du for eksempel en annen foretrukket rørlegger, er det helt i orden å benytte seg av denne, sier Bøhler.

Populært tilbud

Hittil har det nye tilbudet blitt svært godt mottatt.

– Det er veldig populært. Utfordringen er forventningene til medlemmene. Vi er vant til at ting skjer fort i 2017, men det kan ofte ta litt tid fra man bestiller til at arbeidet kan begynne. Det er derfor viktig at vi kommuniserer godt at det kan ta noe tid før arbeidet kan begynne. Dette er ikke unormalt, men kan komme som en overraskelse om man ikke har kjennskap til bransjen, forteller Bøhler.

På Boligmessen i Trondheim har TOBB med seg en representant fra hvert firma.

– Tanken er at det er fagpersoner som skal stå på standen slik at man får følelsen av hvordan tilbudet vårt fungerer. Hvis du for eksempel snakker med rørleggeren, men trenger svar på noe snekkeren kan svare på, er heller ikke han langt unna.