Introduserer en helt ny serie med peiser og ovner


En peis brukes ikke lenger kun for å holde varmen – det er minst like viktig med hyggen de levende flammene gir.

Tekst: Ida Save   Foto: Seljord Varmeservice/Privat

– Nye hus bygges gjerne med varme i gulvet, og da blir peisen mest for kos. Folk er i utgangspunktet opptatt av at peisen skal varme godt, men i dag er det like viktig med en peis som er god til å varme lite, forklarer Tarjei Skræi, daglig leder i Seljord Varmeservice.

Bedriften har avtaler med mange europeiske fabrikker, og inngikk nylig en eksklusiv avtale med den tysk-tsjekkiske fabrikken Romotop, som er en av Europas ledende fabrikker innen ildsteder.

– Gjennom Romotop introduserer vi en helt ny serie med peiser og ovner i spennende design. Fordi vi unngår alt som er av mellomledd og kjøper inn store volum, kan vi tilby kvalitetsprodukter til en hyggeligere pris enn mange andre.

Lærer opp montører

Og folk fra hele landet ønsker produktene som selges i Seljord.

– Vi selger mye gjennom ulike messer og på nett, og er i ferd med å opparbeide oss et landsdekkende nett av montører, forteller Skræi.

For å bli knyttet til Seljord Varmeservice, må montørene gjennom butikkens eget kurs.

– Vi plukker ut dyktige håndverkere og gir dem en innføring i vår verden her i Seljord, før de deretter blir et bindeledd mellom oss og de kundene som ønsker ildstedet ferdig montert. Mange kunder ordner for øvrig montering selv gjennom eget nettverk. Vi opererer også med Facetime, slik at vi kan vise produktene i butikken til kunder som bor langt unna. I tillegg kan montørene komme på befaring i forkant av bestilling slik at man finner det beste ildstedet til sitt bruk. Så det er absolutt ikke farlig å handle på nett hos oss, beroliger Skræi.

Vil være ute

Han er svært opptatt av at prosessen skal være enklest mulig for kunden.

– Kundene skal kun si hvordan de vil ha det, også skal vi komme med løsninger, sier Skræi, som registrerer at stadig flere ønsker litt høyde på brennkammeret.

Samtidig har nye dørløsninger med støtdempere og automatisk lukking blitt tatt veldig godt imot. Det er også tydelig at nordmenn ønsker å utnytte uteplassen sin så lenge som mulig, selv når det begynner å bli kaldt ute.

– Vi  selger mange utepeiser. I tillegg har vi laget en spennende stålpipemodell med teleskopløsning for utepeis, slik at peisen kan stå på terrassen under tak. Denne er veldig populært.

En slik pipe er svært populært blant Seljord Varmeservice sine kunder.

Deler kunnskapen

Til messene i Arendal og Skien tar Seljord Varmeservice med seg flere nyheter.

– Blant nyhetene er Romotop Irun, en peis vi nylig har fått norsk godkjenning på. Den har et spennende design til en fornuftig pris. I tillegg skal vi prøve å få med oss Storch Vulsini Ex, som er den flotteste ovnen jeg har sett gjennom mine mange år i bransjen, sier Skræi, som også oppfordrer folk til å ta turen innom standen dersom man lurer på noe relatert til ildsteder eller piper.

– Vi som står på messa har mye kunnskap som vi mer enn gjerne deler.