Interiørdesignerens viktigste tips: Dropp trendene


For interiørdesigner Elin Vestly er det viktigere å finne kundenes egen stil enn å følge trender.

Tekst: Ida Save   Foto: Meglerhuset Arendal AS

Har du et litt slitent kjøkken eller en utdatert stue? Før du setter i gang med oppussingen, kan et blikk utenfra være til god hjelp for å se mulige, nye løsninger. Og det er her Vestly kommer inn.

– Generelt sett er jeg veldig lite opptatt av trender. Alle trender er fine, men det er ikke alle som trives med å bo i et hus som er innredet etter en spesiell trend. For meg er det derfor viktigst å finne kundenes stil, forteller hun.

Satset for seg selv

Vestly er utdannet interiørdesigner, og har en bachelor i kultur- og samfunnsvitenskap med fordypning i kunsthistorie. Hun har drevet Interiør Grand siden 2013, men det var først i fjor sommer at hun bestemte seg for å satse på interiørdesign på fulltid.

– Det var veldig tøft det første halvåret, men etter Boligmessen i Kristiansand i februar har det gått i ett.

Gjennom Interiør Grand leverer hun i dag tjenester til både private kunder og kontorer, butikker kafeer og restauranter. Interiøroppdrag hos privatpersoner starter som regel med at hun kommer hjem til kunden for en prat.

– Da kikker vi litt på bilder, jeg stiller spørsmål og de forklarer hva de har tenkt seg. Det er under dette møtet jeg skal prøve å forstå hvor de hører hjemme stilmessig, hva de får energi av og hva de blir avslappet av.

Men dette er ikke alltid like enkelt.

– De færreste har kun en stil de hører hjemme i. Jeg har for eksempel vært borti gifte par som drar i hver sin retning. Da har man en utfordrende jobb foran seg, men det er også disse interiørene som kan bli de mest spennende.

Interiørdesigner Elin Vestly kan hjelpe til med alt fra enkle stilavklaringer til full bistand under oppussingen.

Må ikke være dyrt

Ifølge Vestly passer tjenestene hun tilbyr vel så godt til mannen i gata som til de som ønsker dyre designermøbler.

– Det må ikke være dyrt, og jeg synes det er gøy å oppnå mest mulig ved å legge minst mulig økonomi i det. Man kan gjerne blande dyrt og billig, sier Vestly, og legger til at man faktisk kan spare penger på å benytte seg av en interiørdesigner.

– Ved å få hjelp til å lande på en stil, slipper du de mange feilkjøpene. Man sparer også mye tid og frustrasjon. Jeg har inntrykk av at mange opplever oppussingsprosessen som ufattelig mye lettere når de har en plan for interiøret.

Inviterer inn

På messen i Sør Amfi er Elin klar med sine stilpermer. Hun inviterer de besøkende til å ta en test på hvilken stil de har, og bli med i konkurranse om fire timers gratis interiørbistand.

– Jeg tar også oppdrag som boligstyling før salg, samt interiørdesign, både privat og for næringsdrivende. Det er bare komme innom og ta en prat om hva du er ute etter og ønsker å oppnå, inviterer hun.