Vant Jakten på Otto: – Det er bare flaks at jeg rakk det!


Lørdag 18. mars var endelig ventetiden over for 40 spente finalister. Det var tid for finale i fjorårets messekonkurranse «Jakten på Otto» i regi av boligmessearrangøren Compass Fairs AS. Vinneren Marius Furuberg vant oppussing med Otto Robsahm og hans team for 1 millioner kroner. Han hadde mer flaks enn lov er!


 Tekst: Majken Svorstøl Foto: Rudi Rørstad

Totalt 40 finalister var med, og de hadde alle deltatt i messekonkurransen i en av de 20 byene Boligmessen besøkte i 2016.

Fra hver messeby var det to finalister. Det var derfor en spent gjeng fra hele Norge som var samlet på Boligmessen på Exporama Senteret lørdag 18. mars. Etter en god lunsj var det tid for trekningen ledet av han som skal levere premien, Sinnasnekker’n Otto Robsahm.

Nr. 2 som vant
På scenen sto en konkurransetavle med 40 nummererte klosser. På baksiden av klossene var det 39 røde kryss, og en gullstjerne som markerte vinnerklossen.

En etter en skulle deltagerne komme opp og prøve lykken ved at Otto Robsahm og hans medhjelper Jonas Olaussen trakk nummer fra en tombola.

Og da den andre personen som fikk prøve lykken valgte seg ut kloss nr. 24, ble det jubel i salen da Otto snudde klossen med stjernen.

Den heldige vinneren var Marius Furuberg, rørleggeren fra Eidsvoll som var finalist etter å ha besøkt Boligmessen på Exporama i fjor.

Så vidt han rakk finalen
Furuberg har et nytt hus på Eidsvoll, skal gifte seg i august, og kan godt tenke seg å fikse uteplassen.

– Jeg har blant annet lagt en uteplatting jeg ikke er fornøyd med, så nå river jeg den, sier Furuberg.

Han er ekstra glad for at han vant, fordi han holdt på å gå glipp av hele finalen.

– Både jeg og min samboer var helt overbevist om at finalen var i morgen, så hadde ikke Majken Svorstøl fra Boligmessen ringt og spurt etter meg kl. 12, så hadde jeg ikke fått denne sjansen, sier han lettere skjelven etter en hektisk formiddag.

På høyre hånd sitter en stor bandasje etter et nylig brudd i hånden, så det blir bra med litt oppussingshjelp.

– Jeg pleier å kalle meg Sinnarørlegger’n, så det blir gøy når vi to skal møtes, ler han.

Marius Furuberg fant vinnerstjernen som lå bak nr. 24. – Jeg pekte meg ut det tallet da jeg skjønte at det ble en trekning, sier Furuberg. Foto: Rudi Rørstad


– Mye morsomt vi kan gjøre nå
Robsahm på sin side er veldig glad på den ungen mannens vegne.

– Vi er fleksible, og det er mye vi kan gjøre for å fikse uteplassen og lage den koselig og brukervennlig. Og så kan vi kanskje ordne med smarthusløsninger inne, tenker han høyt.

Vinneren Marius Furuberg sammen med Otto Robsahm og hans arbeidsmakkere Aksel Halvorsen (bak til venstre) og Jonas Olaussen. Foto: Rudi Rørstad.

– Først drar vi på besøk og ser på huset, og så legger vi planer etter det, understreker han. Det er Ottos teampartnere Jonas Olaussen og Aksel Halvorsen som vil utføre jobben, med Otto som prosjektleder. Arbeidet vil starte omkring august/september.

– Det er jo stas at det er så nærme, for da blir det lett å kjøre til og fra og få prosjektet i boks, avslutter en fornøyd Otto.

Vi gratulerer Marius Furuberg, en ekte heldiggris!