Unike blinkskudd


Den prisvinnende fotografen Torleif Lie er like mye kunstner som fotograf.

Tekst: Ida Save
Foto: Torleif Lie

– Min største lidenskap er natur- og landskapsbilder. Jeg driver ikke med dokumentarfotograf, men med å skape fotografiske kunstverk

basert på en personlig tolkning av et sted. Jeg betrakter meg som en kunstner som bruker fotograf for å uttrykke meg, forklarer Torleif Lie.

Prisvinnende

Han har vunnet flere internasjonale priser for sitt arbeid, blant annet var han en av vinnerne i den anerkjente International Color Awards, og han har vunnet flere priser i Prix de La Photographie Paris, One Eyeland og Moscow International Foto Awards.

Og det ligger mye arbeid bak de flotte bildene.

– Når jeg skaper et bilde, starter jeg først med et konsept og noen måneder med research. Deretter bruker jeg opptil 14 dager på location for å ta bilder, der jeg benytter et av de beste kamerasystemene i verden for å oppnå ønsket kvalitet på bilde lene, forteller Lie.

Viktig etterarbeid

Kvaliteten på fotoutstyret er svært viktig, men det er når bildene er tatt at den virkelige jobben begynner.

– Jeg starter med en eller flere raw-filer som jeg bruker som skisser, og ut ifra disse filene bruker jeg normalt tre-fire måneder, noen ganger flere år, på å ferdigstille et bilde. Jeg arbeider med mange layers for å oppnå ønsket resultat, og ser på prosessen som ganske lik som hvordan en maler skaper sine bilder.

På messen skal Lie vise frem ere av sine bilder, og han håper publikum setter pris på kunsten.

– Det blir bilder i ulike prisklasser og på forskjellige medium. Jeg tilbyr også Fine art print uten innramming, slik at man får en ramme som passer ens eget interiør hjemme.