Kjøpe bolig i Spania? Dette bør du tenke på


Drømmer du om en feriebolig i Spania? Buy In Spain er en av flere utstillere på Boligmesse i Drammen som kan hjelpe deg på veien.

– Buy In Spain tilbyr seriøs og grundig oppfølging i hele prosessen ved kjøp og salg av eiendom i Spania, og har kontor både i Norge og Spania. Vi har bygget opp et spennende team av rådgivere og samarbeidspartnere, og jobber med salg langs hele kysten fra Costa Blanca, Costa Calida og Costa del Sol, forteller Elisabeth Thorsvik.

Buy In Spain samarbeider tett med med veletablerte, seriøse utbyggere i Spania, og Thorsvik legger til at boligkjøp i Spania kan være en smart investering.

– Det spanske boligmarkedet er i vekst, og kjøpegruppen er stor, da mennesker fra hele Europa er interessert i sekundærbolig i Spania. Vi tror at en investering i det spanske eiendomsmarkedet vil være lønnsomt på lang sikt. Utleiemarkedet er meget godt hele året, så det er gode muligheter for de som ønsker å kjøpe med tanke på å leie ut.

Grundig research

Megleren har tre viktige råd til deg som vurderer å kjøpe feriebolig i Spania. Det første er å gjøre skikkelig research.

– Det er mye å velge i over et veldig stort område, så før man begynner å lete, kan det være lurt å tenke gjennom hva man ønsker. Hvor mange soverom, størrelse, uteplass, beliggenhet og ikke
minst budsjett. Dette vil lette prosessen med å finne boligen for deg.

Når man har kartlagt områder og aktuelle boliger, bør man dra på visningstur. Vi bistår både her i Norge og i Spania slik at du kan ta riktig valg, sier Thorsvik.

Buy In Spain består av mange dyktige personer.

Velg en god megler

Råd nummer to er å velge en god megler – fordi trygghet er det viktigste du skal ha i en kjøpsprosess.

– Starter man en kjøpsprosess på egenhånd, vil man møte mange utfordringer underveis. Dette kan være alt fra lover og regler til språk og kommunikasjon. Her gjør man klokt i å velge en god megler som kan bistå i alle fasene av kjøpsprosessen. Vit også at det er ikke en ekstra kostnad for deg som kjøper når du velger å samarbeide med en megler. Prisen på boligen blir ikke høyere, og det vil heller ikke komme en utgift til megler.

Rett bolig til riktig pris

Det er lett å la seg rive med når man først har bestemt seg for å kjøpe, men Thorsviks siste råd er å tilegne seg kunnskap om områder og markedet for å gjøre et godt kjøp.

– Vi som meglere er en meget viktig brikke her. Vi kjenner områdene godt, og kan veilede kundene til de beste kjøpene basert på ønsket beliggenhet og pris, avslutter megleren, som ser frem til mange hyggelige samtaler på Boligmesse i Drammenshallen 25.-27. oktober.