Trygt, miljøvennlig og lekkert med vinduer i aluminium


På Schücos stand under Boligmessa i Ålesund får besøkende en unik mulighet til å oppleve nye aluminiumprodukter på nært hold.

Tekst: Ida Save    Foto: Schüco

– Vinduer, dører og fasader i aluminium er på god vei inn i norske hjem, både på grunn av det estetiske og det miljømessige, men også på grunn av den ekstra sikkerheten det gir. Med FG-godkjente produkter kan man øke innbruddssikkerheten på de mest utsatte områdene uten at det går på bekostning av design, komfort eller energi, sier markedssjef i Schüco, Hanne Sofie Flem Bjørkestøl.

Schüco er en av bransjens ledende systemleverandører av vinduer, dører, fasader, skyvesystemer, sikkerhetsteknologi og solskjerming. Selskapet samarbeider med fasadeentreprenører i 80 land, og har over 4.750 medarbeidere.

– I Ålesund samarbeider vi med Schüco Premium Partner Straumsheim Glass og Fasade AS, som gjennom mange år har bidratt til å skape en mer transparent arkitektur i Møre og Romsdal, forteller Flem Bjørkestøl.

Panoramautsikt

I tillegg til miljøvennlige produkter til private boliger og næringsbygg, tilbyr Schücos byggetekniske konsulenter rådgivning og digitale tjenester til alle fasene av et prosjekt – fra den første ideen til design, produksjon og montering.

– På boligmarkedet er skyvedører, foldedører, glassfasader, vinduer og ytterdører blant våre mest populære produkter, sier markedssjefen.

Hun trekker blant annet fram skyvedøren Schüco ASS 70 HI, som er en godt isolert heve-skyvedør i aluminium. Ved at den senkes til låst posisjon, er den tettere enn en vanlig skyvedør. Foldedøren Schüco ASS 80 FD har et skyvesystem som gjør det mulig å åpne hele veggen.

– Dørbladene brettes enkelt til siden og skaper en barrierefri utgang til terrasse eller hage, forklarer Flem Bjørkestøl.

– Mange velger også store glassfasader, som Schüco FWS 50, i stedet for vinduer. På denne måten får man en flott panoramautsikt, i tillegg til at glassfasader gir et smekrere uttrykk i arkitekturen.

Smarte ytterdører

Markedssjefen trekker også fram ytterdører i aluminium med det såkalte Door Control System (DCS), som har mange intelligente funksjoner, blant annet fingerprint og styring med smarttelefon eller nettbrett.

På Boligmessa i Ålesund tar Schüco med seg alle de ovennevnte produktene.

– Vi skal for første gang ta i bruk vår nye messecontainer tegnet av Invit Arkitekter AS i Ålesund. Her får besøkende oppleve våre produkter og teste ut VR-briller i tillegg til at Strausheim Glass og Fasade AS vil bistå med individuell rådgivning, frister Flem Bjørkestøl.