Trendy og koselig


Denne høsten kan du med god samvittighet kjøpe inn store puter og myke pledd – nå er det trendy å ha det koselig hjemme.

Tekst: Ida Save   Foto: Bohus

– Nå holder det ikke at det ser fint ut, hjemmet skal også være en plass der man kjenner det er godt å være. Interiøret denne høsten er derfor mer varmt og innbydende enn hva det har vært tidligere, forteller Trude Joø hos Bohus Ålesund.

Den koselige, hjemmekjære stilen går også igjen i utformingen på møblene, som har et mer organisk design med mykere former.

– Generelt sett ser vi mer farger, både på vegger, tak, gulv, interiør og møbler. Det er særlig varme og støvete jordtoner som gjelder, blant annet terrakotta, sennepsgult, grønt og ferskenrosa. Blått er det også mye av, og fordi mange har farge på vegger, tak og gulv, er også de duse fargene populære.

Hot med fløyel

Men man må ikke nødvendigvis kjøpe nye møbler og male veggene for å oppnå den koselige, hjemmekjære stilen.

– Man kan gjerne mikse litt ved å bruke det som kommer av interiørvarer, for eksempel store pledd med frynser. I tillegg har vi fått inn masse flotte puter i fløyel, som er det nye store innen tekstiler, sier Joø, og legger til at det å skape kontraster med tekstiler er mer trendy enn på lenge denne høsten.

– Å sette velur i kontrast med skinn kan for eksempel være veldig fint.

Joø forteller at det også har blitt trendy å mikse ulike stilarter.

– Nordisk, klassisk og rustikk er stilgruppene hos Bohus, men nå kan man gjerne blande disse stilene. Målet er å få et mer individuelt uttrykk, og det er det vi vil hjelpe kundene våre med.

Samarbeid med Halvor Bakke

Til messa i Ålesund tar Bohus med seg sin Signature Collection plukket ut av Halvor Bakke, i tillegg til senger fra Wonderland.

– Halvor Bakke er en fantastisk interiørstylist, og vi lar oss inspirere. Signature er en fleksibel kolleksjon – du kan møblere i en koselig stil så vel som en stram. Stoffene er samstemte og du må gjerne blande tekstilene. Kolleksjonen er ren, enkel og ukomplisert, sier Joø.

– Når det gjelder Wonderland-sengene, er vi i Bohus opptatt av at du skal våkne uthvilt og avslappet, full av ny energi. Vi bruker en tredjedel av livet vårt i sengen, og det er når du finner en seng som passer akkurat deg at du oppdager hva virkelig god søvn er.