Tenk smart når du innreder kjøkken og vaskerom


– Vi vil skape kjøkkenglede for alle, sier Charlotte Lüthcke Solberg, salgsleder for Epoq kjøkken i Lefdal og Elkjøp.


Tekst: Majken Svorstøl Foto: Epoq

– På Lefdal og Elkjøp tilbyr vi Epoq kjøkken i alle prisklasser, med passende hvitevarer, kjøkkenmaskiner og elektronikk til, sier Solberg. Hun og kollegene på Elkjøp og Lefdal har et genuint ønske om å gi kundene gode kjøkkenopplevelser. – Våre flotte og smarte løsninger fra Epoq kjøkken og innovative hvitevarer fra Samsung kan tilpasses kundenes ulike behov og budsjettstørrelser, understreker hun.

To stilarter utpeker seg
Salgslederen forteller at nordmenn er veldig glade i Epoqs klassiske kjøkken,
Fasett Mansion herregårdskjøkken og Shaker klassisk kjøkken. Disse kjøkkenmodellene gir to forskjellige utrykk. – Fasett er romantisk og landlig, mens Shaker har en stram, moderne stil. Valg av benkeplate og håndtak er også viktig for kunden. Slike detaljer er med på å skape wow-faktoren på kjøkkenet, de blir prikken over i’en og samler uttrykket, forklarer hun.

Praktisk med kjøkkenøy
Solberg forteller at kundene er opptatt av smarte løsninger og god plassutnyttelse på kjøkkenet, og  åpne kjøkkenløsninger er fremdeles populært. Mange ønsker å skille stue og kjøkken med en øy, og den skal gjerne ha plass til å gjøre flere ting samtidig.

– Et godt alternativ er en liten barløsning, som er perfekt for både raske frokoster og lekselesing.

Hvitevarene forenkler hverdagen
Kjøkkeneksperten kan opplyse at kunder på jakt etter nye hvitevarer også er opptatt av funksjoner som forenkler hverdagen. Maten skal tilberedes på enklest mulig måte, og oppbevares optimalt slik at den holder seg lengre frisk. – Alt dette kan Samsung tilby i sin nye Chef Collection, opplyser Solberg.

Samsungs innovative stekeovner har alt i ett-løsninger, med ovner som har både tradisjonell ovn, dampovn og en kombinasjon av begge deler. Chef Collection-ovnene har også innebygd steketermometer. – Det gjør at kjøtt tilberedes med høyere presisjonsnivå, og man kan følge med på kjernetemperaturen på en app i mobiltelefonen. Resultatet blir saftigere mat med bedre næringsinnhold, – og resultatet blir aldri dårlig, smiler hun.

I Samsungs kjøleskapsutvalg finnes både Side By Side-varianter og de tradisjonelle.  –Kjøleskapene har stort volum og rommer mye, noe som er spesielt viktig for barnefamilier, og de har automatisk avriming.  I tillegg er de utviklet for å redusere temperaturvariasjonene i kjøleskapet så maten får jevn temperatur og bevarer holcbarheten bedre. Kjøleskap i Chef Collection er forresten superlekre og passer perfekt til Epoq kjøkken, synes Solberg.

Nyheter fra Epoq
Massivt tre har alltid vært en viktig del av det norske kjøkkenet, spesielt i benkeplaten. – I de siste femten årene har det vært «hot» med malte fronter, men nå ser vi en endring – kundene vil ha kjøkkenfronter i massivt tre. Derfor vil flere av våre populære kjøkkenmodeller komme i beiset, massivt tre i løpet av 2017, forteller Solberg.

Epoq vaskerom Trend Blue
Epoq vaskerom Trend Blue

Nytt av året blir også Epoqs mange nyheter til vaskerommet.  – Et hyggelig vaskerom gjør det mer lystbetont å sette i gang med hverdagens trivielle vaske- og ryddejobber, tipser hun, og legger til at et ideelt vaskerom skal romme mye mer enn bare vaskemaskin, tørketrommel og skittentøyskurv.
– Nå søker vi smarte løsninger for å få plass til alt vi bruker på best mulig måte, og det skal være ryddig og oversiktlig. Epoq har utviklet smarte løsninger som passer for alle, og i løpet av året vil det komme flere løsninger som gjør vaskerommet enda smartere og mer effektivt, forsikrer salgslederen.

Flere inspirasjonsmuligheter
– Vi anbefaler deg å kikke nærmere på våre kjøkken og vaskerom, og se på de mange løsningene vi kan tilby, frister Solberg. – Du kan la deg inspirere på Boligmessen, eller få tips av Epoq-selgerne i din nærmeste Elkjøp- eller Lefdal-butikk. På epoq.no får du tips og inspirasjon til nye kjøkkenløsninger.

– Vårt store utvalg av kjøkken og hvitevarer er det få som kan sammenligne seg med, mener hun.

– Epoq samarbeider med de største og beste leverandørene av kjøkkendelene i Europa. Vi er kvalitetsbevisste, og selv om prisene våre er lave, kan vi garantere høy kvalitet, avslutter Solberg, og minner om at Epoq har 25 års funksjonsgaranti på skuffeseksjoner, hengsler, skapstammer, dekksider og sokler, samt 3 års reklamasjonsrett på øvrige produkter.

Charlottes kjøkkentips

Ting det er smart å tenke på når du planlegger nytt kjøkken.

– Hvor mange er det i husholdningen?
– Hvor mange skal lage mat samtidig?
– Hvilken form skal kjøkkeninnredningen ha? L-, U- eller I-form, eller to motstående rekker?
– Skal du utnytte takhøyden med ekstra høye skap?
– Hva er du fornøyd med og ikke fornøyd med i kjøkkenet du har i dag?
– Hva trenger du av hvitevarer og andre nye produkter til kjøkkenet, som kaffemaskin, kjøkkenmaskin, mikser m.m.?
– Hva har du behov for av smarte løsninger som TV og integrert musikk til arbeidet?