Se verdensnyheter hos Skovby-spesialisten


Krosby Møbler AS lanserer spennende nyheter fra danske Skovby på messen. – Kom og bli de første i verden som ser de runde, utvidbare spisebordene #111, #112 og #33, multifunksjonsbordet #103 samt stolen #65, sier møbelhandler Henning Krosby fra Krosby Møbler AS.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Skovby

Tradisjonsrike Krosby Møbler AS har solgt møbler i Oslo sentrum i 115 år. Som alltid er de på plass når det er Boligmesse i Exporama Senteret på Hellerudsletta. – Vi stiller med 3 generasjoner møbelkyndige Krosby’er, smiler Henning Krosby.

Stilfulle, runde bord som kan utvides
I år har Krosby med seg fem rykende ferske nyheter fra danske Skovby, blant annet tre runde bord som enkelt kan utvides. – Det minste bordet, #111, er perfekt for små rom, og passer til 4 personer. En foldeplate er gjemt under bordet, og når den tas i bruk, utvides bordets lengde fra 105 cm til 145 cm, slik at 6 personer får plass, forklarer Krosby.

For de som har litt større plass, anbefaler han bordet #112. Det leveres med to matchende illeggsplater. Ønsker man et enda lengre bord, kan man kjøpe to ekstra illeggsplater, da måler bordet 330 cm i full lengde. Bordet leveres med et støtteben som skal brukes hvis man har mer enn to ekstra plater. – Fullt utvidet har bordet plass til 12 – 14 personer, så det er perfekt for de store selskapene, tipser møbelhandleren. Begge bordene har samlede ben, som gir et lett og rent uttrykk. De kan fås i en lang rekke tresorter, og med bordplate i hvit laminat eller sort nano-laminat. – Snakk med oss, så hjelper deg med å finne riktig variant, sier han.

Skovby #33
Skovby #33

Re-design av et ikon
Det tredje runde bordet, #33, er et re-design av ikoniske #32, som er kjent for sin unike utvidelsesfunksjon med 3 ileggsplater gjemt i sokkelen. – Ved å dreie bordplaten, deles den i tre, og det gir plass til ileggsplatene fra deres posisjon i sokkelen, forklarer Krosby. – Med sin enkle, geometriske form får bordet et tidløst design, mener produsenten. Bordet har plass til 4 – 9 personer.

Et smart multifunksjonsbord
Nyheten #103 er en helt ny møbeltype som fusjonerer spise- og skrivebord, perfekt for «compact living», hjem med begrenset plass. – Her kan familien spise, leke eller jobbe, og det er godt med oppbevaringsplass i de fire skuffene, forklarer Krosby. De to illeggsplatene som følger med, gjør at bordet kan dekkes til 8 – 10 personer. – Dette er «Table for Living», sier Krosby.

Skovby bord #103 og stol #92
Skovby bord #103 og stol #92

Trenger du passende stoler til?
Den siste nyheten er stolen #65. Skovby beskriver stolen som «overpolstret, med et harmonisk design og en fantastisk sittekomfort».  – Stolen har en sterk og holdbar konstruksjon, og er testet og godkjent for bruk i offentlige rom, forklarer Krosby.

Han har med seg flere designmøbler fra Skovby, blant annet flere stoler som passer til de nye bordene. Stolen #40 kan leveres i mange forskjellige treverk, og den stablebare #48 har stolben i børstet stål, som passer til alle bord, uansett treverk.

– Du velger fritt mellom ti ulike huder og førti stoffer fra produsenten i Danmark, i tillegg til at vi som forhandler er behjelpelig med å sende produsenten dine egne, unike stoffvalg hvis ønskelig, reklamerer Krosby og inviterer inn til en hyggelig handel.