Herlige Halvor


Programleder og interiør- og møbeldesigner Halvor Bakke er klar for helgens Boligmesse på Exporama, og kommer for å inspirere publikum både fredag og lørdag.Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Eirik Sauarlia

 

Halvor Bakke er et kjent ansikt fra populære oppussingsprogram på TV, som Norges Styggeste Rom og Eventyrlig oppussing på TV3. Han er også interiørekspert for både private og offentlige rom, og har utviklet sin egen interiørkolleksjon.

Oppussing, stiltyper og interiør er populære temaer for Boligmessens besøkende, og Halvor Bakke har en glødende interesse for de samme temaene.

Derfor er vi veldig stolte av å ha Halvor med på laget på utvalgte Boligmesser i år, og anbefaler alle å få med seg hans foredrag og workshop. Vi tok en liten prat med ham etter hans første Boligmesse, hvor han gjorde stor suksess i Sørlandshallen.

 

Halvor, du holdt jo nylig dine første foredrag og en work shop i Boligmesse-sammenheng. Hvilken respons fikk du i Kristiansand? Og hva ønsket publikum hjelp til?

Det var utrolig mye folk på foredragene og god stemning. Veldig hyggelig med så gode tilbakemeldinger!

Flere hadde med seg plantegninger over nytt hus, og ønsket møbleringsforslag, hjelp til fargesammensetninger og uttrykk. Det er til stor hjelp når publikum tar med seg bilder, tegninger, stoffprøver fra sofa m.m. Det gjør det lettere å hjelpe!

Populær fyr: Publikum strømmet til og lyttet godt etter da Halvor Bakke holdt foredrag på Boligmessen i Kristiansand i februar. Foto: Marius Melsether


Du har fått en stor tilhengerskare blant TV-seere rundt om i landet, og er kjent for din lidenskap for interiør, farge og forbedringer. Hvor kommer denne lidenskapen fra?  Og hvor henter du inspirasjon til å gjennomføre prosjekt etter prosjekt?

Jeg har alltid hatt interesse for interiør, og for hvordan hjemmet påvirker oss mer enn vi tror.

Jeg vokste opp i et hjem som stadig ble pusset opp, så noe av interessen kommer nok derfra.

Men, i fire år jobbet jeg for Ving i utlandet, hvor jeg byttet bosted to ganger i året. Da var det viktig for meg å ha med meg noen av mine egne ting, slik at de midlertidige hjemmene ble mer personlige.

Når det gjelder inspirasjon, henter jeg det fra bøker, blader og mine utallige reiser jorden rundt. Spesielt Sør-Afrika er en stor inspirasjonskilde for meg! Der er de utrolig flinke til å sette sammen ulike interiører, og er langt fremme på trendsonen.


La oss drømme litt. Hvis du kunne friske opp hvilken som helst bygning, institusjon eller bolig i Norge – hva ville du valgt? Og hvorfor?

RADIUMHOSPITALET! Først og fremst fordi det er et skrikende behov, men også fordi jeg og min familie er hardt rammet av kreft. Jeg vet at det ville betydd mye for de som skal være på sykehuset i kortere eller lengre perioder!

Du møter Halvor på Exporama fredag 17. mars kl. 13.00 og 17.00, samt lørdag 18. mars kl. 12.45.