Ta maten til nye høyder med bakerovn


Steinar Bergøy og Remi Johansen i Bakerovner.no selger bakerovner som aldri før. Nå starter de også opp med egne kurs.

Tekst: Ida Save    Foto: Bakerovner.no

– Siden vi startet opp i 2015 har vi merket en stor økning i interessen for produktene våre. Jeg tror kanskje det kommer litt av at folk søker tilbake til dette med vedfyring nå som det stadig dukker opp nye teknologiske løsninger for tilberedning av mat, sier Bergøy.

– Ikke minst er det stor forskjell på maten som kommer ut av en vedfyrt bakerovn og maten du lager i en vanlig stekeovn. Jeg og familien spiser middag laget i slike ovner en til to ganger i uka.

SJEKK UT EN AV STEINARS FAVORITTOPPSKRIFTER NEDERST I SAKEN!

Bakerovner.no selger italienske pizzaovner i rustfritt stål, byggesett i flere utførelser, ferdige steinovner som løftes direkte på plass og mer kommersielle ovner beregnet for restauranter, i tillegg til mobile ovner til bruk på blant annet festivaler. Produktutvalget blir stadig oppgradert med nye modeller.

Etter at Bergøy og Johansen våren 2016 startet nettbutikk, og med det åpnet opp for levering til hele Norge, har den lille bedriften opplevd en voldsom omsetningsøkning.

– Det ser ut til at vi øker omsetningen med 3-400 prosent fra 2016 til 2017. Dette tror jeg blant annet skyldes at vi har et bredt produktspekter, produkter som appellerer til nordmenn og gode priser, sier Bergøy.

Enorm interesse for kurs

Nå har de også fått med seg Else Rønnevig på laget. Rønnevig, som blant annet har skrevet flere bøker om bakerovner, skal i november holde kurs i lokalene til Bakerovner.no i Arendal.

– Her vil kursdeltakerne lære om bakerovnens historie i Norge, hvordan de setter pizza og brøddeig, samt å fyre opp ovnene.

Ifølge Bergøy har interessen for kurset vært enorm.

– Nå er kurset fullt, men vi kommer til å satse mer på dette neste år. Vi planlegger også åpen dag i butikken i Arendal så lokalbefolkningen kan komme og se produktene våre og få gratis smaksprøver, frister han.

Kan brukes hele året

Til de som vurderer å skaffe seg en bakerovn, anbefaler Bergøy å tenke nøye gjennom hva man ønsker å bruke den til, og hvor mange som vil bruke ovnen.

– Du bør også tenke på plassering. Under tak eller inni en hagestue kan du ha
glede av den hele året. Det er også populært å bygge seg en vedfyrt bakerovn på hytta, tipser han. Bakerovnene er heller ikke vanskelige å sette opp på egenhånd.

– De italienske stålovnene kommer ferdige og skal bare settes på plass. For byggesettene ligger det gode instruksjoner ute på nettsidene våre, forsikrer Bergøy.

På messa i Arendal blir det gode muligheter for å lære mer om de ulike produktene fra Bakerovner.no, og Bergøy håper mange vil stikke innom standen deres for en prat.

– Planen er også å ta med en av våre mobile pizzaovner så vi kan servere smaksprøver.