Kun fantasien setter grenser


Etter 30 år i Nederland, flyttet Stonedinavia virksomheten sin til Kristiansand. Nå leverer de unike steinprodukter til nordmenn som ønsker det lille ekstra.

Tekst: Ida Save    Foto: Melika Studio

Er du for eksempel ute etter en helt unik benkeplate, kan Stonedinavia være riktig firma å ta kontakt med.

– Vi importerer stein fra hele verden, og kan produsere omtrent hva som helst, blant annet benkeplater til både bad og kjøkken, bord, steinfliser og gjerdestolper. Vi selger også håndlagde skulpturer og peiser, forklarer deleier i firmaet, Majid Mizari.

Fabrikk i Kristiansand

Han forteller at de hovedsakelig produserer benkeplater til kjøkken, men legger til at folk også etterspør det samme til baderommet. Alle produktene blir produsert i Kristiansand, der Stonedinavia i februar i år åpnet fabrikk og showroom.

De leverer både naturstein, granitt, marmor, travertin, kalkstein og kompositt – og kombinerer det gjerne med glass eller treverk.

– Steinhellene kuttes med en Water Jet-maskin, noe som gir presisjon nok til å skape produkter med unike utskjæringer.

– Like rimelig som tre

Til tross for 30 års erfaring og en stab med dyktige arkitekter og designere, forteller Mizari at naturlig stein ikke har slått helt an i Norge enda.

– De fleste bruker treverk eller en sammensetning av plastikk, og er ikke klar over fordelene ved å bruke naturlig stein. Mange tror også at steinprodukter er veldig dyrt, men det kan bli like rimelig som produkter av tre – den eneste forskjellen er at stein varer lenger og er mye mer hygienisk.

På messa i Arendal tar Mizari og kollegaene med seg en L-formet benkeplate, en kjøkkenøy i svart granitt, en benkeplate til baderommet samt en av deres håndlagde peiser.