Satser på solenergi


Sørlandet er som skapt for solceller. Strømleverandøren LOS har derfor inngått et eksklusivt samarbeid med Otovo, Norges største operatør av solpanelanlegg for privatboliger.

Tekst: Ida Save    Foto: Anders Hestsveen

Det betyr at alle LOS-kunder nå kan produsere sin egen strøm ved hjelp av solenergi. Det man ikke bruker, selger man tilbake til strømnettet.

– LOS ønsker å være innovative og følge med i et marked og en bransje som er i endring. I dag utgjør mengden solenergi produsert av privathusholdninger svært lite, men i fremtiden vil solenergi være en av flere kilder til strømproduksjon. Det markedet vil vi være en del av, sier Margit Unander, administrerende direktør i LOS AS.

Landets beste solforhold

Unander legger til at de opplever en økende etterspørsel blant sørlendinger etter å produsere sin egen, klimavennlige energi.

– Prisene på solceller er også på vei ned, og disse to faktorene i kombinasjon med at Sørlandet har Norges beste solforhold er bakgrunnen for at vi nå tilbyr kundene dette.

Administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim er fornøyd med samarbeidet.

– Vi er stolte over å bli valgt som samarbeidspartner til LOS, som er den absolutt største aktøren i en landsdel som er som skapt for solceller.

Administrerende direktør i LOS AS, Margit Unander. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Solkalkulatur

På nettsidene til LOS, los.no/sol, kan du enkelt sjekke hvor egnet taket på boligen din er for solcelleanlegg.

– Ved å oppgi boligadresse og e-post, får du beregningene for egnethet og lønnsomhet på e-post i løpet av et par sekunder. Når du bekrefter din interesse, får du også et konkret tilbud tilbake, forklarer Unander.

– Enkel beslutning

Endre Sagedal på Flekkerøy utenfor Kristiansand er en av LOS-kundene som nå har fått montert solcellepanel på taket.

– Jeg hadde vurdert solcelleanlegg, og da det kom tilbud om en ferdig pakke der alt var inkludert, var beslutningen lett. Solcelleanlegget er beregnet å kunne produsere rundt 5.000 kWh i året, og det kan jeg enten bruke selv, eller selge tilbake til LOS. Jeg regner med at investeringen går i null etter cirka 15 år, og deretter er det bare pluss. At anlegget bidrar til et bedre miljø, var også viktig for valget, forteller en fornøyd Sagedal.