Nyheter

Satser på solenergi


Sørlandet er som skapt for solceller. Strømleverandøren LOS har derfor inngått et eksklusivt samarbeid med Otovo, Norges største operatør av solpanelanlegg for privatboliger.

Tekst: Ida Save    Foto: Anders Hestsveen

Det betyr at alle LOS-kunder nå kan produsere sin egen strøm ved hjelp av solenergi. Det man ikke bruker, selger man tilbake til strømnettet.

– LOS ønsker å være innovative og følge med i et marked og en bransje som er i endring. I dag utgjør mengden solenergi produsert av privathusholdninger svært lite, men i fremtiden vil solenergi være en av flere kilder til strømproduksjon. Det markedet vil vi være en del av, sier Margit Unander, administrerende direktør i LOS AS.

Landets beste solforhold

Unander legger til at de opplever en økende etterspørsel blant sørlendinger etter å produsere sin egen, klimavennlige energi.

– Prisene på solceller er også på vei ned, og disse to faktorene i kombinasjon med at Sørlandet har Norges beste solforhold er bakgrunnen for at vi nå tilbyr kundene dette.

Administrerende direktør i Otovo, Andreas Thorsheim er fornøyd med samarbeidet.

– Vi er stolte over å bli valgt som samarbeidspartner til LOS, som er den absolutt største aktøren i en landsdel som er som skapt for solceller.

Administrerende direktør i LOS AS, Margit Unander. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Solkalkulatur

På nettsidene til LOS, los.no/sol, kan du enkelt sjekke hvor egnet taket på boligen din er for solcelleanlegg.

– Ved å oppgi boligadresse og e-post, får du beregningene for egnethet og lønnsomhet på e-post i løpet av et par sekunder. Når du bekrefter din interesse, får du også et konkret tilbud tilbake, forklarer Unander.

– Enkel beslutning

Endre Sagedal på Flekkerøy utenfor Kristiansand er en av LOS-kundene som nå har fått montert solcellepanel på taket.

– Jeg hadde vurdert solcelleanlegg, og da det kom tilbud om en ferdig pakke der alt var inkludert, var beslutningen lett. Solcelleanlegget er beregnet å kunne produsere rundt 5.000 kWh i året, og det kan jeg enten bruke selv, eller selge tilbake til LOS. Jeg regner med at investeringen går i null etter cirka 15 år, og deretter er det bare pluss. At anlegget bidrar til et bedre miljø, var også viktig for valget, forteller en fornøyd Sagedal.

Få vår presseinfo
Last ned