Smarte bord fra Skovby


Bohus Hartvig Olsen viser fram et redesign av et ikonisk bord fra danske Skovby på messen i Arendal.

Tekst: Ida Save             Foto: Skovby

Bordet, som har fått navnet #33, er et redesign av ikoniske #32 som er kjent for sin unike utvidelsesfunksjon med tre ileggsplater gjemt i sokkelen.

– Ved å dreie bordplaten deles den i tre, og det gir plass til ileggsplatene fra deres posisjon i sokkelen, forklarer møbelhandler Ole Petter Larsen fra Bohus Hartvig Olsen.

Han legger til at den enkle, geometriske formen gir bordet et tidløst design. Utvidelsesfunksjonen gjør at bordet har plass til alt fra fire til ni personer.

Slik kan man utvide bord #33. Ileggsplatene er gjemt inne i bordbenet.

Fra åtte til 20 personer

I tillegg til bord #33 fører Bohus Hartvig Olsen flere av Skovbys smarte bord. Blant dem er spisebordet #24, som Skovby omtaler som markedets mest fleksible og stabile spisebord.

Dette bordet har i utgangspunktet plass til åtte personer, men kan utvides med mer enn tre meter og får dermed plass til 14 personer. Om ikke dette er nok, kan man kjøpe tre ekstra plater slik at bordet kan dekkes til 20 personer.

Retroinspirert

– Vi selger også det retroinspirerte bordet #27, som er en nytolkning av Skovbys klassiske bord #05 med åtte ben, forteller Larsen.

Selv om #27 er retroinspirert, har det også et moderne uttrykk. Avrundede hjørner på bordplaten og samspillet med bordets dobbeltben, gir bordet en spenstighet, men også en visuell ro.

Også dette bordet kan utvides slik at man kan dekke opp for mellom åtte og 20 personer.

Mulighet for justeringer

Bohus Hartvig Olsen fører også det moderne og rustikke plankebordet #106. Bordet består av to solide planker og har i utgangspunktet plass til mellom åtte og ti personer, men blir man flere, er ikke dette noe problem. Her kan man nemlig justere avstanden mellom bordbenene, så man enten kan få plass til to eller tre stoler i mellom.

– Videre kan man også utvide bordet med ileggsplater i begge ender så man får plass til 14 personer, sier Larsen.