Klar for å motivere


Denne høsten kan du møte Otto Robsham på boligmesser rundt om i hele Norge. Han har ladet opp med en sommer full av egne prosjekter på hjemmebane.

Tekst: Ida Save   Foto: Bård Gundersen/Privat

– Har du hatt noen spennende boligprosjekter denne sommeren?

– Å reise bort når ting ikke er hundre prosent ferdig, gjør meg bare stressa, så for meg er det mer terapi å stå i garasjen enn å dra på ferie. Jeg har derfor jobbet mye hjemme i sommer, og har blant annet lagd et 400 meter langt gjerde og en rundkjøring med vannfontene i på gårdsplassen. I tillegg holder jeg på med en 40 meter lang vannvegg i cortenstål langs eiendommen.

– Hva er det som opptar deg innen bolig akkurat nå?

– Jeg er som alltid opptatt av at det skal være fint rundt oss. Hvis det ikke er fint, er det ikke ferdig.

– Hvis du kan plukke ut ett boligprosjekt du har jobbet med gjennom «Sinnasnekker’n»: Hva var det morsomste eller hva har gjort mest inntrykk?

– Jeg klarer ikke å plukke ut ett prosjekt, men jevnt over er jeg veldig imponert over alle som er med i serien. Spesielt denne sesongen er det mange som har stått på og virkelig tatt til seg at de må gjøre en forandring for at livet skal bedre.

Otto har i sommer laget en fontene midt på gårdsplassen.

– Hvorfor bør folk oppsøke Boligmesse denne høsten?

– For å få inspirasjon til å bli ferdig med prosjektene sine. Og har du ikke et prosjekt på gang, er det lurt å dra dit for å få et overblikk over hva du kan gjøre i framtiden. Jeg skal også holde et motivasjonsforedrag for å inspirere besøkende
til å være litt «på» når de setter i gang med et prosjekt. Man kan spare mye på å finne ut hvordan man skal gjøre ting i god tid før man begynner.

– Hvis du kunne friske opp hvilken som helst bygning, institusjon eller bolig i Norge – hva ville du valgt og hvorfor?

– Det måtte blitt en eldrebolig eller gamlehjem. De har gjort så mye for landet, og derfor hadde det vært hyggelig å gi litt tilbake til de som bor der. Man kunne laget flotte rom med store vinduer, koselige samlingsrom og hageområder.