Smarte løsninger på hverdagsproblemer


Det kommer stadig nye smarthusløsninger som er enkle i bruk, og bidrar til energistyring, større sikkerhet og besparelser av både tid og penger. Men hvordan skal man komme i gang, og hvilke produkter løser hvilke utfordringer? Yngvar Pettersen i Home Control har noen smarte tips til deg.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Home Control

– Er du lei av at barnet ditt er helt oppslukt av et spill på PlayStation, PC eller andre elektroniske enheter, og lar være å gjøre lekser eller ikke kommer når middagen er servert? Vi kan kanskje hjelpe deg med det, smiler Pettersen.

Han forteller at Home Control har gjort seg bemerket med sine smarthus-produkter.  De har lykkes i å ta en posisjon på «gjør det selv»-markedet fordi produktene er enkle å montere selv, og man slipper fordyrende mellomledd under installasjon. Våre kunder kan bygge sitt SmartHus i eget tempo, og hele vårt sortiment rulles ut hos Lefdal og Elkjøp i Norden, sier Pettersen fornøyd.

Løser problemer
– Det aller viktigste du skal tenke på når du vurderer smarthusløsninger, er hvilke hverdagsproblemer du ønsker hjelp til å løse, sier Pettersen, og presenterer løsningen på problemet han innledet med.

– Slå av stikkontakten, eller still den inn via vår app så den ikke virker til spesielle tider på døgnet, sier han.

– Vår smarte stikkontakt kan styres både via vår app eller manuelt, og fungerer selv om nettilgangen er nede, forklarer han, og ramser opp mange situasjoner hvor dette er praktisk. – Trygg lading av mobiltelefon, strømsparing hjemme eller på hytta, styring av varme, eller mer kontroll over ungenes spilling og bruk av elektroniske duppeditter, foreslår Pettersen.

Som den eneste i verden, er den smarte stikkontakt Nemko-godkjent for «gjør-det-selv»-markedet. Monteringen er enkel, og man gjør det samme som når man skal male eller tapetsere veggen hjemme. – Skru av det eksisterende plastdekselet på stikkontakten, plasser vår smarte kontakt der i stedet, og din smarte stikkontakt er klar til bruk, forklarer han.

Bruk en app på telefonen til å styre ulike enheter i huset ditt.
Bruk en app på telefonen til å styre ulike enheter i huset ditt.

En skikkelig smart lyspære
Sikkerheten blir også ivaretatt med produktene fra Home Control. – Monter vår smarte lyspære, og styr den via app’en. Da kan du sørge for at lyset slår seg på noen timer hjemme hver kveld, selv når du er bortreist. Tyvene blir ikke fristet, og du kan føle deg tryggere, sier han.

Du kan også bruke den smarte lyspæren for å våkne litt lettere om morgenen. – Et triks i vinterhalvåret er å kode soveromslyset til å slå seg på fem minutter før vekkerklokken ringer. Man føler seg mer opplagt når man våkner til et lyst rom. For mange er investeringen på 180 kroner for en enklere morgenstund verdt hver eneste krone, sier Pettersen.

Home Control selger smart lyspære og smart stikkontakt i praktiske startkit. – Er du riktig heldig, kan du dessuten vinne en av tre startkit 1 som vi har gitt i premie på Ballongslippet i på lørdag kl. 17.30, tipser Pettersen.