Hadde distriktets dårligste sikringsskap, vant nytt


Elfag-butikkene Gardermoen Elektro AS, Årnes Elektro AS og Glomma Elektro AS gikk i november i fjor sammen om å utlyse en konkurranse: Hvem hadde distriktets dårligste sikringsskap? En fredag i slutten av februar  fikk vinneren premien installert!

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Jens Leret

Etter utlysningen i Romerikes Blad, fikk de tre samarbeidende Elfag-butikkene inn 150 bilder av sikringsskap i ymse forfatning. Felles for alle innsenderne var at de hadde sikringsskap i dårlig stand og kunne tenke seg premien, som var et splitter nytt og ferdig montert sikringsskap med jordfeilsautomat. I desember ble vinneren trukket.

Bilde av et utdatert og et nytt og moderne sikringsskap.
Det er stor forskjell på et gammelt og utdatert sikringsskap (t.v.), og et nytt, trygt og driftssikkert sikringsskap (t.h).

Fornøyd vinner
Anders Tangerud fra Frogner ble den heldige vinneren. Han så annonsen for konkurransen, og sendte inn bilde av el-anlegget som han hadde i det gamle huset sitt.

– Jeg hadde tenkt til å bytte det i nærmeste fremtid, sier han noen dager etter at jobben ble utført. – I tillegg til nytt sikringsskap, oppgraderte jeg også til 3-fas og nye inntakssikringer, slik at anlegget tilfredsstiller dagens krav, legger den fornøyde vinneren til.

Driftssikkert og trygt
Saksbehandler Ole Christian Almo i Glomma Elektro AS forteller at de tre Elfag-butikkene er glade for å hjelpe Tangerud. – Han hadde et utdatert anlegg fra 1970-tallet, og nå har han fått et sikringsskap som er driftssikkert og trygt. Alt er oppgradert etter dagens standard, understreker han.

11. – 13. mars skal de tre Elfag-butikkene ha felles stand på Boligmessen i Exporama. Der skal de oppfordre flere til å gjøre nødvendige oppgraderinger av sikringsskapene sine. – Vi er på messen for å snakke om rehabilitering og nyinstallasjoner av elektriske anlegg, så kom og sett oss på prøve, oppfordrer Almo.