Åpne døren med stil


Har du sett på dørhåndtakene dine i det siste? Det er det i alle fall mange som gjør, skal vi tro Roar Forfang i R. Bergersen Sikkerhet og Design.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Produsenten

– Dørhåndtak er en viktig detalj i hjemmet. Mange tenker på det som noe som skal åpne og lukke døren, men det er jo en viktig interiørpåvirker også, mener Forfang.

– Flere ønsker å skape en helhet i interiøret, og bruker mer penger på dørhåndtakene sine, akkurat slik de gjør med andre deler av møblementet sitt, forteller han.

Gjør noe med stilen
I tillegg til det rent funksjonelle med dørhåndtakene, som at de gjøre jobben sin dag etter dag, er det også mange stilarter å velge mellom. Det finnes utallige modeller, og man kan enkelt tilpasse håndtakene til det øvrige interiøret.

– Vi selger alt fra klassiske dørvridere til robuste, massive håndtak i krom og støpejern, forteller Forfang, og trekker i tillegg frem skinnhåndtak som har vært populære noen år nå.

– Folk liker dessuten at det er noe å ta i, og de fleste vil gjerne bytte til noe solid hvis de har noe tynt, puslete og billig fra før, opplyser han.

R. Bergersen har med et stort utvalg av dørhåndtak i ulike stilarter på Boligmessen.
R. Bergersen har med et stort utvalg av dørhåndtak i ulike stilarter på Boligmessen.

Matcher
Det er særlig nybyggere og folk som pusser opp som er interesserte i å investere i nye dørhåndtak. Denne gruppen tenker ofte helhet fra begynnelsen av, og ønsker en gjennomgående stil på håndtakene både ute og inne.

Forfang og kollegene hans har drevet med dette i over 40 år. De har dessuten påvirket markedet med egenutviklede modeller.

– Vi har et enormt utvalg å velge mellom, og fører dørhåndtak som koster fra 200 kroner og opp til 10.000 kroner.

På messen viser de frem en interiør- og overflateguide samt diverse modeller.
– Vi stiller med 4-5 av våre eksperter som alle er klare til å hjelpe, sier Forfang, som i tillegg til håndtak også fører alt innen låser og beslag.