Skaff deg fremtidens smarte hus


– Alle hus kan være smarte, man trenger kun strøm og internett for å komme i gang, sier markedssjef Sigbjørn Groven i Futurehome.

 

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Futurehome

 

Målet vårt har hele tiden vært å åpne smarthusmarkedet for alle ved å tilby brilliante, brukervennlige og rimelige løsninger, forteller markedssjef Sigbjørn Groven i Futurehome.

– Det har vi gjort ved å utvikle en brukervennlig app som gjør at alt av husets elektronikk snakker sammen. Det minimerer antall styringsstasjoner og fjernkontroller til kun en, nemlig app’en.

Den ambisiøse gründergjengen startet i det små med en håndfull ansatte. I dag teller de 15 ansatte. Siden oppstarten har de videreutviklet konseptet kontinuerlig.

 

Alt du trenger for å komme i gang med smarte hus er strøm og internett.

 

App’en vår kommuniserer med mange ulike elektriske komponenter, og kan brukes til styring av alt fra lys, varme, alarmer, dørlås, røykvarsler, vannlekkasjesensor, solskjerming og garasjeportåpner, forteller han.

Enkelt, effektivt og sikkert
Futurehome er opptatt av at kundene skal oppdage hva det smarte huset kan gjøre for dem i hverdagen.

Først og fremst bidrar våre produkter til en mer bekymringsfri hverdag, forklarer han.

Et eksempel er at stadig flere småbarnsfamilier ønsker sikkerhetsaspektet med styring av digital dørlås og alarm, mens den eldre garde gjerne har ordnet styring av varme og lys på hytta.  App’en deres har gjennomgått flere oppdateringer siden lansering, og de har fått gode tilbakemeldinger fra kundene.

 

Du kan styr de fleste elektroniske komponentene med app’en fra Futurehome.

 

Siden de lanserte en smart vannlekkasjesensor i desember 2016, har app’en allerede avverget en stor katastrofe i et hus.

– App’en på mobiltelefonen varslet kunden om vannlekkasjen, slik at han fikk reist hjem og ordnet opp umiddelbart, forteller Groven, og minner om at noen forsikringsselskap avkorter premien med 5 % dersom man har vannlekkasjesensor.

Nye samarbeidspartnere
Futurehome har hele tiden jobbet intensivt med å utvikle framtidens løsninger med samarbeidspartnere. De har i dag et nasjonalt samarbeid med Bravida, som er landets største innen installasjonsarbeid, rør og VVS.

– Nå har vi nylig lansert løsninger i samarbeid med Sandnes Markise og Nordan som leverer dører og vinduer, og app’en styrer både motorisert solskjerming og garasjeporter fra disse leverandørene, forteller markedssjefen.

Passer alle hjem
Smarte hjem passer overalt og for alle.

– Alt man trenger er strøm og internett for å komme i gang, og selve hjernen i systemet, Smarthuben, som kobler alt sammen med app’en, sier Groven.

– Det aller smarteste og enkleste er å sette opp for Futurehome når man allerede renoverer eller bygger nytt, for da har man elektrikere tilgjengelig og jobben er gjort på få timer. Og vil du utvide til flere komponenter etter hvert, gjøres det enkelt fra app’en, sier han, og forteller mer på Boligmessen i Sørmarka Arena.