Bo i Byfjordparken


På Boligmessen vil du se at det skjer mye på boligfronten i Stavanger om dagen. GMC Eiendom har salgsinnspurt på to nye boligblokker i Byfjordparken.

 

Tekst: Majken Svorstøl  Foto/ill.: GMC Eiendom

 

Det er særlig en faktor som kan være av interesse for de som liker raske avklaringer. – Leilighetene er innflyttingsklare allerede høsten 2017, sier daglig leder Lars Stangeland i GMC Eiendom og Byfjordparken.

– Vi slår kanskje til med noen gode tilbud denne helgen også, sier han lurt, og røper at de også skal ha konkurranse på standen med en spennende premie.

Byens befolkning har allerede vist stor interesse for prosjektet, og den tredje blokken i byggeprosjektet ble lagt ut for salg 6. mars.

– Vi har allerede solgt 13 av 22 leiligheter, så dermed blir det snart oppstart for byggetrinn 2 også, forklarer Stangeland.  – Faktisk ble 50 % av leilighetene i byggetrinn 2, fase 1 solgt på fire dager, så det ser definitivt ut som boligmarkedet i byen endelig har fått seg en oppsving.

Attraktivt boområde
Årsaken til det gode salget i et vanskelig boligmarked mener Stangeland skyldes flere ting. Man kan spore mer bevegelse i boligmarkedet i byen, noe utbygger registrerer ved mer besøk på åpne visninger, og økt tempo i salget. Men selve boligene og beliggenheten spiller definitivt viktigst rolle for interessentene.

 

– Leilighetene i Byfjordparken har en unik beliggenhet tett på fjorden, og utsikten er fantastisk, sier Lars Stangeland i GMC Eiendom.

 

– Leilighetene i Byfjordparken har en unik beliggenhet tett på fjorden, og utsikten er fantastisk, bedyrer Stangeland. Byfjordparken som vokser frem i Stavanger Nord, blir et attraktivt boområde, sentrumsnært med god kollektivdekning og tett på alle kulturtilbudene i Bjergsted.

– Her skal det bygges ut et boligområde med 240 boliger og hele 55.000 m2 med kontor- og næringsvirksomhet, så det er faktisk en helt ny bydel som vokser frem, sier han.  – Det blir blant annet lukkede parkeringsanlegg under byggene. Etter hvert blir det promenade langs sjøen, offentlig kai, bryggeplass, sammenhengende grøntområder, sykkel- og gangstier, barnehage og sykkelparkering. Dessuten skal idrettsbanen Stemmen få en ansiktsløftning.

Vektlagt arkitektur, kvalitet og miljø
Foruten beliggenhet og utsikt, har utbygger vektlagt arkitektur og kvalitet i boligene. Ramp Arkitekter har tegnet boligene, som er nøye gjennomtenkt med tanke på fremtidig bokvalitet.

De aller fleste balkongene er ulike, og få ligger direkte over hverandre. I tillegg har utbygger brukt mye tid på å skape et levende uteområde med grillhytte, spennende lekeapparater og grønne områder. Miljøhensyn er tatt i alle ledd, fra planlegging til bygging og fremtidig drift.

 

Ramp Arkitekter har tegnet boligene i Byfjordparken. De aller fleste balkongene er ulike, og få ligger direkte over hverandre. I tillegg har utbygger brukt mye tid på å skape et levende uteområde med grillhytte, spennende lekeapparater og grønne områder. Miljøhensyn er tatt i alle ledd.

 

– Vi har skapt lavenergiboliger som gir lavere energiutgifter. Boligene bygges av nøye utvalgte materialer av god kvalitet, og de blir tette med god isolasjon for minimalt varmetap, forteller den daglige lederen.

– Og sist men ikke minst har vi sørget for at boligområdet får en egen energisentral til boligene og næringsbyggene. De samlede miljøtiltakene har ført til at ENOVA har gått inn med regionens største tilskudd på 10,3 millioner i dette prosjektet, avslutter han.