Selger skifer og stein over hele landet


Årets Boligmesse i Ålesund er spekket med utstillere som ikke har deltatt før. En av dem er Ålesunds største skifer- og steinleverandør DINOS AS, som har både fysisk butikk og og nettbutikk.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: DINOS AS

Ålesundsbedriften DINOS AS har mer enn 20 års erfaring med import og salg av skifer og steinprodukter fra Kina og deler av Europa. De er både importør og grossist, og har butikk, utstilling og et moderne og rikholdig lager på Blindheim utenfor Ålesund. Via nettbutikken NettGO skifer & stein, www.nett¬go.no selger de dessuten skifer og steinprodukter over hele landet. – Vi ligger strategisk godt plassert midt i landet og har gode fraktavtaler både over land og sjø, forteller daglig leder Georg A. Steffenssen i DINOS AS.

Direkteimport gir lave priser
Norge har lang tradisjon med å bruke stein som byggemateriale. -Stein er spesielt populært her på Vestlandet som smykker seg med fjord, fjell og mye flott natur, sier Steffenssen. Han kan fortelle at Ålesundsbedriften var blant de første i landet som begynte å importere kvalitetsprodukter til lave priser, spesielt utvalgt for norske forhold. – Vi har vært på hyppige besøk hos produsentene og leverandørene våre i Kina og Europa, og sammen med dem har vi oppnådd den beste kvaliteten på produktene våre, og utviklet nye produkter og design, sier Steffenssen.

Økt bruk av skifer
I dag kan bedriften skilte med et stort produktutvalg som gjenspeiler bredden og bruken skiferprodukter etter hvert har fått i Norge. – Vi har et stort utvalg av skifer til vegg og fasade, og fører både skiferpanel med elegant, tynn skifer og panel med store steiner. – Vi er alene om å levere skiferpanel i str. XXL, som har ekstra store steiner og 30 cm høyde, understreker han, og legger til at alle produktene er enkle å montere på vegg, fasade eller pipe. De har også ferdige elementer til portstolpe, og vil du bygge mur på «gamlemåten», skaffer de både stableskifer og råkopp (tørrmur).

Populært med bruddskifer
Bruddskifer med sine asymmetriske linjer er populært blant nordmenn. – Vi selger mye bruddskifer i de fire ulike størrelsene vi fører, fra XL til XXXXL, og får mange gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder, sier Steffenssen, og påpeker at bruddskiferen de fører har høy kvalitet, er hard, og likevel lett å jobbe med. Bruddskifer kan brukes på mange områder, og resultatet blir bra enten det legges på støpte plater eller i sand og jord. – Skifer er et naturlig produkt å gå på, og i vårt sortiment har vi bruddskifer på nett og skifer i fallende lengder, både håndkuttet og maskinkuttet, samt skifer til trapp. Vi viser både dette og våre nyheter på stand 124 på boligmessen i Ålesund/Sparebanken Møre Arena 18. – 20. september, avslutter Steffenssen.