Beholder møbelkompetansen i Sykkylven


Asle Kåre Tennøy kommer fra møbelbygda Sykkylven, og har lang fartstid fra kjente aktører i møbelbransjen. Nå står han på egne ben, og er aktuell med sitt eget møbelmerke «Tennøy» på boligmessen i Ålesund 18. – 20. september.

Tekst: Majken Svorstøl
Foto: Tommy Rasmussen

I lyse lokaler på Sykkylven, rett ved fergeleiet, driver Asle Kåre Tennøy bygdas eneste møbelutsalg, nærmere bestemt Tennøy Møbelutsalg. Lokalene er fylt opp med ulike kolleksjoner av sofaer, sovesofaer, senger, madrasser, dyner og puter fra Tennøys eget, registrerte varemerke. Både fastboende og forbipasserende som kommer fra fergen på vei til hytta kommer gjerne innom utsalget for prøving og direktekjøp av produktene hans.

Unik møbelkompetanse
Tennøy forteller at møbelbygda Sykkylven ikke har det samme trykket som i glansdagene. – Jeg er opptatt av å bevare den unike møbelkompetansen vi har i Norge, og spesielt her i Sykkylven, forklarer Tennøy. Med 22 år i Hjellegjerde og 2 år i Porolon bak seg, har han dessuten lang erfaring selv. I roller som produktsjef og innkjøpssjef har han fartet verden rundt på fabrikker og besøkt samarbeidspartnere og valgt ut produkter. Det er denne kompetansen og erfaringen han nå viderefører inn i sitt eget møbelmerke.

“Jeg er opptatt av å bevare den unike møbelkompetansen vi har i Norge, og spesielt her i Sykkylven”.

Bygget seg gradvis opp
Tennøy har bygget opp konseptet sitt gradvis over fire år, og har nå fullverdige møbelkolleksjoner på plass. I samarbeid med produsenten i Litauen har han utviklet egne produkter tilpasset norsk standard for kvalitet, stil og smak. Sortimentet består av både standardmodeller og unike, eksklusive kolleksjoner.
– Sofakolleksjonen med møbelstoff fra Innvik er veldig populær, sier han, og forteller om ulike tilvalg som gjør at kundene kan bygge drømmesofaen sin selv. I tillegg til omfattende produktutvikling driver Tennøy møbelutsalget og har avtale med enkeltstående forhandlere i Norge. Han har også fått på plass en god logistikk- og transportordning med lokale SOS Transport og nasjonale Bring, og tilbyr viktig service som blant annet fri frakt.

Variert kundekrets
Kundene består av alt fra privatpersoner som møblerer hus og hytte, til enkeltstående møbelforretninger rundt om i landet samt innkjøpere til offentlige bygg.  – Mitt eget varemerke er tuftet på den mangeårige kompetansen jeg innehar om møbler, kvalitet og produktutvikling, og målet er at kundene assosierer «Tennøy» med en god opplevelse av produkt, service og kvalitet, sier han.

“Målet er at kundene assosierer «Tennøy» med en god opplevelse av produkt, service og kvalitet”.

Viser seg frem på boligmessen
Nå er han klar til å vokse og vise seg frem for enda flere kunder. – Jeg tar med utvalg av produktene fra «Tennøy» på boligmessen, og gleder meg til å vise frem både modulsofaer, sovesofaer og de flotte sengene våre, sier han. At han er stolt av sin norske møbelkompetanse er det ingen tvil om. – De kanonbra sengene våre bærer gode navn fra vår egen kongefamilie, smiler han, og ramser opp modellnavn som «Sonja», «Maud» og «Olav». – Kom innom boligmessen og prøv!