Selger gull, sølv og bling-bling til folket


– Kundene kommer langveis fra for å handle møbler og interiør hos oss, sier Monica Kittilsen fra Drangedal som driver Elegante hjem AS i Porsgrunn som deltar for første gang på årets Boligmesse i Skien Fritidspark. Spesialitet? Gull, sølv og bling-bling.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Elegante hjem

For ett og et halvt år siden bestemte Monica Kittilsen seg for å starte møbel- og interiørbutikk med det klingende navnet Elegante hjem. I desember 2014 startet Kittilsen butikk sammen med Monica Danielsen. I mars i år flyttet de inn i nye lokaler i Porselensfabrikken, hvor de har 1000 m2 med stoler, sofaer, bord, speil, lysestaker, lamper og alt av interiør litt utenom det vanlige. – Hos oss får man den berømte prikken over i’en, mener Kittilsen, som driver at dette er en enkeltstående butikk.

Kunder kommer langveisfra
– Vi får inspirasjon fra hele verden, og reiser rundt på messer for å handle inn store kvantum av det vi faller for, forklarer innehaveren. I tillegg til å drive Elegante hjem, har hun også agentur på interiørartikler, samt at hun driver utestedet Playa Bar i Drangedal.

Det er ikke bare Kittilsen som er villig til å reise langt for å få tak i unike ting. Det gjør også kundene hennes.

– Folk kjører faktisk veldig langt for å handle hos oss, sier den driftige damen, og forteller om kunder som reiser fra både Kristiansand, Trondheim, Bergen og Ålesund. – De har gjerne sett bilder av utvalget vårt på Facebook og Instagram, og blir inspirert til å ta en tur innom.

En kjapp titt på Facebook-siden til Elegante hjem bekrefter dette. En kunde skriver at hun «kjører gledelig nesten 9 timer for å handle i den butikken».

- Mange er villige til å reise langt for å handle på Elegante hjem, sier innehaver Monica Kittilsen.
– Hos oss i Elegante hjem finner man prikken over i’en, sier innehaver Monica Kittilsen.

«Folk blir litt forskrekket»
Stilen hos Elegante hjem treffer blink hos alle typer kunder, både kvinner og menn, yngre og eldre.

– Mange blir litt forskrekket i positiv forstand når de kommer inn i butikken og ser alt som skinner og glitrer, ler Kittilsen. Hun husker spesielt en mann som skulle innrede det nybygde huset sitt og var på jakt etter en lysekrone. – Han mente Elegante hjem var den fineste butikken han hadde sett, og sånt varmer jo.

Spriter opp home & cottage-stilen
Elegante hjem selger også mye til litt eldre kunder som har akkurat solgt huset og kjøpt en leilighet som de vil innrede med noe litt spesielt.
– Noen oppgir at de er lei av home & cottage-stilen og vil ha noe mer eksklusivt, andre vil sprite opp den eksisterende stilen med litt friske elementer, forteller Kittilsen, som mener home & cottage iblandet gull, sølv og bling-bling er kjempelekkert.

Hun er for øvrig den eneste i Norge som selger helt metalliske, blanke lys.
– De er kjempepopulære, vi selger masse av dem!

Viser fram litt av hvert på messen
Kittilsen og kollegene ser fram til å møte både eksisterende og nye kunder på messen. – Vi skal ta med oss lekre interiørprodukter for å vise fram litt av det store utvalget vårt, og så er jo målet at enda flere tar turen innom butikken etter messen for å få enda mer inspirasjon utover vinteren, inviterer Kittilsen, og legger til at de også har café på butikken i Porselensfabrikken.