105 år og fullt oppdatert på trender


Hos 105-åringen Fargerike C. Christoffersen AS følger de ansatte ivrig med på trender, og bruker gjerne vinterhalvåret til faglig oppdatering for å yte best mulig service til kundene.

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Fargerike C. Christoffersen AS

Fargerike C. Christoffersen AS ble etablert i 1910, og har vært i samme families eie hele veien. Bedriften har flere ben å stå på. De driver Fargerike-butikker i både Porsgrunn og Skien, og tilbyr alt innen gulv, farge, interiør og solskjerming. I Skien har de også proffbutikk og en industri- og billakkavdeling.

Entusiastisk betjening
Jan Anundsen og Jessica Flod fra Fargerike C. Christoffersen AS i Skien virker veldig glade i arbeidsplassen sin.  Med glød og entusiasme forteller de om det store sortiment av gulv, farger, interiør og solskjerming, og de kan trendene på rams.

Jan, som er gulvansvarlig, har jobbet med tepper, parkett, laminat og vinyl siden 1979. Han har sett trender komme og gå, og har hele veien solgt alle typer gulvmaterialer.  Svenske Jessica kom til C. Christoffersen i 2010, og leder interiøravdelingen. Hun er utdannet blomsterdekoratør, men vokste opp i farens fargehandel og har jobbet med fargefaget hele livet.

Hotellstil er in
Da vi spør om hva som er gulvmote nå, får vi et noe uventet svar.

– Vegg til vegg-tepper selger godt igjen, spesielt til soverommet, sier Jan. Ifølge Jessica har den trendy hotellstilen inspirert folk til å vurdere tepper igjen. Jan har en mer praktisk forklaring. – Folk er opptatt av komfort, og ønsker en myk start på dagen. Tepper er både sklisikkert og slitesterkt, perfekt for både eldre folk og barnefamilier, supplerer han. – Med dagens teknologi og impregnering er tepper supre støvsamlere, det er bare å støvsuge jevnlig og rense godt innimellom.

Mer farger på veggene
Fargeeksperten Jessica forteller at kundene ønsker mer farger på veggene, og at både tapet og malte flater er populært. – Kundene velger mer mønstret tapet, og det er trendy å male både to og flere vegger i farger i stedet for hvitt, sier hun.
– Vi selger både knallfarger og mer nøytrale farger som kan mikses med andre, opplyser hun, og legger til at alle typer sjatteringer av blågrønt er i tiden, samt gråtoner og mer støvete toner.

Populære hjembesøk
Er man i tvil om fargevalg, hjelper Jessica mer enn gjerne til. Hun er stadig oftere på gratis hjembesøk for å hjelpe kundene med valg av farge og solskjermingsmodeller. Det er en veldig populær tjeneste, skal vi tro kollegaen.

– Ryktet går om den lille svenske dama vår som er så god på farger, ler Jan, før de begge presiserer at de gleder seg til å delta på boligmessen for første gang. – Se etter den fargerike standen vår, så skal vi inspirere og hjelpe deg etter alle kunstens regler, lover de.

Fargerike-Finns selvangivelse

Vi spurte butikksjef Finn Dagstad hos Fargerike C. Christoffersen AS i Skien om hva han ville valgt hjemme hos seg selv.

Finn Dagstad, butikksjef i Fargerike C. Christoffersen AS i Skien.
Fargerike-Finn Dagstad måtte velge mellom produkter i butikken – se hva han hadde valgt hjemme.

Laminat eller parkett?
– Parkett.

Teppe eller belegg?
– Teppe.

Malte vegger eller tapet?
– Tapet.

Gjøre jobben selv eller bruke håndverkere?
– Gjøre jobben selv.

Planlegge prosjektet lenge, eller kaste seg ut i det og få jobben gjort?
– Planlegge prosjektet.