Perfekte omgivelser for kokkekunst


Strai Kjøkken i Arendal er en 30-åring i sin beste alder, og nå feirer de sitt jubileum med å invitere to av Sørlandets kjente kokkekunstnere til å kokkelere på Boligmessen i Sparebanken Sør Amfi i Arendal.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Magnus Wintersborg (Birkeland) og Espen Grønli (Moi)

Strai Kjøkken i Arendal leverer helnorske og kortreiste produkter, med kjøkken produsert lokalt på Strai utenfor Kristiansand. Strai Kjøkken har eksistert siden 1929, og filialen i Arendal feirer 30 år i 2015.

Daglig leder Wenche Våle Øynebråten har jobbet i Strai Kjøkken Arendal i 29 år, og vet det meste om kjøkken. – Det aller viktigste man gjør på kjøkkenet er å bruke tid der – god tid, sier hun.

Demonstrer matglede på messen
Som en lokal og anerkjent kjøkkenprodusent er Strai godt kjent både på Sørlandet og i landet for øvrig. Deres spesialitet er norskproduserte kjøkken i alle prisklasser og stilarter.

– Høsten er fin tid for å samle gode venner og familie på kjøkkenet, og vi er glade for å ha fått med oss to kjente matnavn som kan inspirere både publikum og oss på boligmessen, sier Øynebråten. Hun og kollegene har med seg matbloggeren Olav Birkeland og mesterkokken Trond Moi, som begge skal øse av sin matkunnskap og demonstrere matglede. – Våre kjøkken er jo perfekte omgivelser for kokkekunst, mener Øynebråten.

Alt er kortreist
Olav Birkeland fra Kristiansand kommer lørdag 3. oktober. Han omtaler seg selv som «matskribent, nerd og matblogger». Til daglig driver han matbloggen www.hobbykokken.no, og har også gitt ut en kokebok. Han kommer på messen for å snakke om og lage mat på kjøkkenet som Strai har satt opp for anledningen.

Søndag 4. oktober overtar Trond Moi fra Kvinesdal stafettpinnen. Han er prisbelønt mesterkokk og vinkelner, og  kjent som den ene halvdelen av den populære restaurantkjeden Bølgen og Moi. Også han vil vise frem noen gode eksempler på sin anerkjente kokkekunst.

Øynebråten gleder seg til å møte publikum og dele ut både smakebiter og inspirasjon til publikums kjøkkendrømmer.

– Her blir det lagd kortreist mat på kortreist kjøkken – av kortreiste kokker, så nå gleder vi oss til å møte det kortreist publikummet vårt, smiler hun avslutningsvis.