Her får du råd og materialer til vårens oppussing


Er du klar for litt oppussing denne våren? I så fall bør du holde øynene åpne for gode messetilbud. 

Om ikke lenge er våren her, og dette er høysesongen for byggeprosjekter utendørs. Da skal kledning og trappebord skiftes, og lysten på ny terrasse kommer ofte snikende. 

– På våren er det derfor typisk impregnert trelast som får et oppsving, sier daglig leder hos Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri, Stig B. Folde. 

Byggtorget Hell Sagbruk & Høvleri er en byggevarebutikk på Hell, og i tillegg produserer de selv takstoler og konstruksjonspakker til for eksempel garasjer, hytter, hus og driftsbygninger. 

– Vi har fortsatt egen høvel som tar oppdrag på etterspørsel, sier Folde. 

Gode messetilbud

På messen har de blant annet med seg Makita, som vil vise frem en del utstyr og nyheter. 

– Vi har for øvrig laget standen slik at vi viser frem gulv fra Alloc, panel og kledning fra Moelven samt noe av det vi produserer og leverer selv, sier han. 

Det blir messetilbud på alt dette, og de gode tilbudene vil også vare den påfølgende uken. 

– Vi håper å se så mange som mulig på vår stand og ønsker å snakke med alle som har et prosjekt på gang eller har tanker om et fremtidig prosjekt. Dette gjelder både proffer og privatpersoner, sier han.

Hell Sagbruk & Høvleri ble etablert i 1937, og ble i 2003 en del av byggevarekjeden Byggtorget. Virksomheten har i dag totalt 17 ansatte fordelt på prosjektering, salg, ekspedering, lager, produksjon, sjåfører og regnskap. 

Rikt utvalg av byggevarer

Byggmakker Aasen & Five er også til stede på messen i Stjørdal. Dette er en familieeid byggevareforretning, etablert i 1934. 

– Vi har et stort anlegg med flere store lager for materialer. Vi har også eget impregneringsanlegg, høvleri og en helt moderne prekuttfabrikk. Vi har dessuten egen transportavdeling med tre nye lastebiler med kran, sier Jan Borge Larsen.

Butikken har et rikt utvalg av byggevarer, verktøy og annet materiale, og de har også utstillinger av kjøkken, bad, garderobe samt interiør- og eksteriørprodukter. 

– I vår proffavdeling sitter det ingeniører som har god fagkompetanse på bygg og anlegg. Vi har også tegnere som prosjekterer prekuttløsninger og alt av byggetekniske løsninger, sier han. 

Variert tilbud

Det å være til stede på boligmessen er noe Larsen og kollegaene har sett frem til, og de har med seg gode leverandører som vil bidra med kunnskap om sine produkter. 

– Nordpeis stiller med en flott ovnsutstilling, Jotun vil gi kundene info om både interiør- og eksteriørmaling og fra Forestia og Arbor kommer representanter for å gi gode råd om innvendige plateløsninger på vegg og tak, sier han. 

De har også med seg leverandører som vil vise frem de nyeste garderobeløsningene fra Langlo. 

– Under hele messen vil det være gode messetilbud på kjøkken, garderobe, ovn og mange andre spennende nyheter. Vi ser frem til å være til stede og møte nye og gamle kunder, samtidig som vi får vist frem noen av våre leverandørers produkter, sier han. 

Foto: Produsenter/forhandlere

Tekst: Katrine Andreassen