Pusse opp hytta? Her er Halvors beste tips!


Gjennom TV3-programmet “Eventyrlig oppussing” har Halvor Bakke blitt ekspert på oppussing av hytter. Her er hans beste tips til deg som ønsker å friske opp hytta.

Tekst: Ida Save
Foto: Ragnar Hartvig

Tilpass hyttas interiør til hvor hytta ligger:

Det er sjeldent pent med et hvitt kjøkken på en fjellhytte, men ved sjøen kan dette være helt rett. Mens du bør gå for de lysere nyansene ved sjøen, anbefaler jeg lune og dempede, mørke farger på fjellet. Det visker ut skillet mellom ute og inne.

Dropp «rælet»:

Ikke fyll opp hytta med ting du er lei av å ha hjemme. Disse tingene blir ikke noe bedre av en tur på tilhengeren. «Hyttemadrass» er også et artig ord. Skal vi ikke sove godt når vi er på hytta? Har vi penger til å ha en hytte, bør vi også ha penger til å investere i en god madrass. Det er jo tross alt på hytta vi skal hvile ut etter ei hektisk arbeidsuke!

Sett av tid til oppussing:

Sett av en uke eller to til oppussing, så du kan bli ferdig. Da kan man med god samvittighet reise til hytta de neste helgene eller feriene uten å gjøre noe som helst. Å pusse opp over lengre tid er aldri en god idé.

Finn din egen stil:

Du må tenke gjennom hvordan du vil ha det på hytta. Ønsker du en enklere standard, eller vil du ha garasje, varmekabler og fire bad? Her er vi alle ulike, og vi har alle ulike behov.