Positiv utvikling i boligmarkedet


Etter et par tøffe år er boligmarkedet i Stavanger endelig på bedringens vei. – Vi ser mange positive tendenser, sier eiendomsmegler Andreas Dalmar.

Tekst: Ida Save
Foto: Eiendomsmegler Vest

– Det er allerede en svak stigning i prisene, og jeg tror vi kan få en stigning på mellom to og fire prosent i år. Generelt ser det bedre ut nå enn det gjorde i fjor, med flere folk på visninger og en stabilisering av prisene, sier Dalmar, som er salgsleder ved Stavanger-kontoret til Eiendomsmegler Vest.

Han vil likevel ikke gå så langt som å friskmelde boligmarkedet i Stavanger helt enda.

– Markedet er i ferd med å stabilisere seg på et fornuftig nivå, men det er fortsatt mange steder med lite aktivitet og det skal godt gjøres å komme tilbake dit vi var for fire-fem år siden. Samtidig er boligmarkedet i en virkelig god flyt sammenlignet med hvordan det har vært de siste to årene, og det er mange som enten er klare for å starte boligjakten eller tenker på å selge bolig, presiserer megleren.

Folk er optimistiske

Thomas Skjæveland er salgsleder ved Eiendomsmegler Vest sitt kontor i Sandnes. Også han opplever at markedet er på bedringens vei.

– I Sandnes er det store lokale forskjeller fra bydel til bydel, men pilene peker svakt oppover, og jeg tror ting er i ferd med å løsne, sier megleren.

Selv om utviklingen i boligprisene ikke har vært positiv de siste årene, merker Skjæveland en stor endring i folks mentalitet.

– Vi kjenner på en optimisme, både blant folk som jobber med eiendom og de vi snakker med på visning. Folk som skal selge har også tatt utviklingen innover seg, og skjønner at de ikke får like mye i år som de kunne fått for fire år siden. Jeg har derfor stor tro på en positiv utvikling de neste årene.

Eiendomsmegler Andreas Dalmar forteller at boligmarkedet i Stavanger er i ferd med å stabilisere seg på et fornuftig nivå.

Få tips på messen

På årets Boligmesse i Stavanger, skal Eiendomsmegler Vest stå på stand for å dele råd og tips om salg og kjøp av bolig med de besøkende.

– Alle som skal selge bolig bør komme innom for en hyggelig boligprat og mulighet for å delta i konkurranser. Vi skal også dele stand med Sparebanken Vest, som kan svare på spørsmål rundt finansiering, avslutter Dalmar.

Meglerens viktigste råd

Til kjøper:
•Vær bevisst på hva du ønsker å kjøpe, og avklar hvor høyt du kan gå i pris før visning.
• Bruk god tid, og forbered deg til hver enkelt visning.
• Når du er på visning, vit hva du skal spørre om.

Til selger:
• Hør på meglerens råd og gjør de tiltak vi mener er nødvendig for at boligen skal framstå best mulig. Bruk gjerne 20.000-50.000 kroner på småting i forkant av visning. Dette kan bidra til å gi deg et mer effektivt salg, og du kan også tjene mer på boligen.