Hus som passer alle


Selbuhus, som i år feirer 60 år som husleverandør, leverer stadig flere moderne hus. Likevel er det fortsatt de norske tradisjonshusene som selger best.

Tekst: Ida Save
Foto: Selbuhus

– Granby Bruk ble etablert som sagbruk og mølle i Selbu i 1924, og fikk etter hvert navnet Selbuhus. I 1958 begynte vi med produksjon av bolighus, og siden den gang har vi levert både eneboliger, tomannsboliger og rekkehus i hele Midt-Norge, forteller arkitekt og salgssjef i Selbuhus, Heidi Kulseth.

I 1963 lanserte Selbuhus modulhusene, som første produsent i Norge.

– Fordi husene bygges i moduler inne i en varm og tørr fabrikk, kan vi garantere tørre hus. Da kan vi også bygge huset parallelt med at kunden ordner en grunnmur, noe som gir kortere byggetid, forklarer salgssjefen.

Og man betaler først når huset står klart til overtakelse.

– Vi merker at folk setter pris på at vi gjør det på denne måten. Dette gir kunden trygghet, samtidig som man sparer mange titusener i byggelånsrente.

Store variasjoner

Kulseth forteller videre at de alltid tilpasser huset etter kundens ønsker og hva slags tomt huset skal stå på.

– Våre hus passer for alle. Vi spesialtilpasser gjerne huset uten ekstra kostnader, eller du kan velge ferdige modeller fra huskatalogen.

Husene fra huskatalogen deles opp i tre grupper: Økonomihus, Norske tradisjonshus og Ny tradisjon.

– Økonomihusene er våre rimeligste hus, rabattert med ti prosent. Dette er forholdsvis enkle hus, men med den samme gode kvaliteten som de andre husene. De norske tradisjonshusene har vanlige saltak og to til tre etasjer, mens husene fra Ny tradisjon gjerne har flate tak, eventuelt pulttak.

Ifølge salgssjefen er det de tradisjonelle husene som selger best.

– Men det kommer stadig flere moderne modeller inn i huskatalogen, som passer godt inn på små tomter da to etasjer og flatt tak er veldig arealeffektivt.

Rensjøen er nå å se utenfor fabrikken i Selbu.

Åpent visningshus

Et slikt hus kan man nå oppleve utenfor fabrikken i Selbu.

– I mars satte vi opp det nye visningshuset Rensjøen, som går under kategorien Ny tradisjon. Dette er et svært arealeffektivt hus med to etasjer og flatt tak. Tilknyttet huset har man også en carport med terrasse over, forteller Kulseth.

Visningshuset er ubemannet og åpent syv dager i uken fra kl. 08-20. Ønsker du å snakke med boligekspertene ansikt til ansikt, er messen i Steinkjer en ypperlig anledning.

– Vi tar med oss kataloger med fine bilder av husene, og skal i tillegg ha en stor utstillingsvegg der vi viser fram modulene. Ta gjerne turen innom dersom du har spørsmål rundt bygging av ny bolig, oppfordrer Kulseth.