Gjør solceller enkelt


Lyse satser stort på solenergi, og har satt sammen egne pakker for å gjøre det så enkelt som mulig for kunden å velge riktig.

Tekst: Ida Save
Foto: Lyse

– Ved å tilby ulike pakker med forskjellige paneltyper, størrelser og tilkoblingsmuligheter, forsøker vi å gjøre det enklere for kunden å velge en løsning som passer den enkeltes behov best mulig, forklarer Morten Torgersen, som er ansvarlig for solsatsningen til Lyse Energi, et selskap i Lyse-konsernet.

Han forteller at andelen privatpersoner som skaffer seg solcelleanlegg er sterkt økende.

– Interessen er veldig stor, men det er nok mange som fortsatt sitter på gjerdet og venter på at prisene skal synke enda lenger ned. Effektiviteten blir stadig bedre, og prisene vil nok synke videre, men hvor langt ned det vil gå er vanskelig å vite, sier Torgersen, som presiserer at solforholdene i Stavanger-regionen er helt på høyde med det du finner lenger sør i Europa, for eksempel i Tyskland.

Nye løsninger i vente

Selv om en del miljøentusiaster har hevet seg på solcellebølgen, er de fleste kundene til Lyse blant dem de kaller «early adapters».

– Dette er folk som er spesielt interessert og ofte er tidlig ute med ny teknologi. Mange elbileiere synes for eksempel dette er spennende, og de venter spent på framtidens batteriløsninger som kan lades ved hjelp av solceller. Vi er helt i begynnelsen når det gjelder fornybar energi, så det vil komme mange spennende løsninger framover.

Strøm og tv

Torgersen inviterer alle som er interessert i å vite mer om solenergi til en prat på Lyse sin stand under messen i Stavanger.

– Der vil det stå folk som kan sol veldig godt, så har du spørsmål, skal vi kunne være behjelpelige med gode svar.

På standen til Lyse kan du også få vite mer om strømproduktene til konsernet, samt den nye Altibox-TV-en til Lyse Fiber. TV-en, som ble lansert i fjor høst, har fått gode kritikker, og gir deg blant annet tilgang til ulike apper og et bredt spekter av filmer og serier, i tillegg til funksjoner som pause, spoling og ukesarkiv.