Over 40 års erfaring med utemiljø


Planer om å gjøre noe med utemiljøet? Da er Erik Tilseth rett mann å spørre.

Tekst: Ida Save    Foto: Tilseth AS

Tilseth er daglig leder i familiebedriften Tilseth AS, som er en totalleverandør av utemiljø med tilhold i Volda.

– Vi er spesialister innen stein og planter, og leverer i hovedsak alt innen stein, planter, møblering, konstruksjoner og vedlikehold til private og offentlige uteområder. Kunnskap, kvalitet og service er hovedfokuset vårt, forteller Tilseth.

Driften strekker seg tilbake til slutten av 60-tallet, da hovedvekten lå på produksjon og salg av planter. På 90-tallet ble familiebedriften delt inn i to enheter, hagesenteret Tilseth Hagesenter AS og anleggsgartner- og entreprenørfirmaet Tilseth AS.

– Vår lange erfaring gjør at vi har svært solid kunnskap og et eksepsjonelt godt utvalg av planter.

Tilseth AS utfører arbeid i alt fra mindre hager, til større, offentlige uteområder. Arbeidsområdet deres strekker seg primært fra Nordfjord til Romsdal.

– I Ålesundsområdet har vi de siste årene levert utemiljø til blant andre Hatlane Skole og Idrettsbygg, Byparken og Ålesund Sjukehus i tillegg til privathager, sier Tilseth.

Viktig med kvalitet

I privathager varierer oppdragene fra de helt små og konkrete, til større og mer totale prosjekter.

– Det handler ofte om nivåetablering med mur, kantavgrensing, belegning, trapper, gjerder og selvsagt beplanting. Vi utfører også konsulenttjenester som tegning og prosjektering, og regner oss som totalleverandør av utemiljø da vi har svært gode samarbeidspartnere innen de fleste fag.

Ifølge Tilseth legger folk stadig mer vekt på kvalitet.

– De velger generelt mer solid materiell enn før. Funkisstilen er også kommet til hagen, og flere vil ha symmetriske planter, rette linjer og enkle fargevalg. Fokuset på mindre vedlikehold er også større enn noen gang, og da er faglig planlegging og kvalitet på materiell svært viktig. Vi tilbyr og årlig skjøtsel, noe som blir mer og mer populært.

Tar med demonstrasjonshage

På Boligmessa i Ålesund tar Tilseth med seg en liten demonstrasjonshage for å skape et bilde av hva de driver med.

– Vi håper å få vist fram en del av de ulike materialvalgene og hvor fint det kan bli, forteller Tilseth, som lover gode tilbud blant annet på deres mestselgende hagekantstein av granitt, og hvit marmorstein til bed.

Han ønsker velkommen til alle som ønsker å besøke dem på messa, enten det er folk som skal etablere ny hage, ta vare på en gammel hage eller bare er nysgjerrige og vil prate litt.

– Vi regner også med å ha en konkurranse med flotte premier, frister han.