– Å reise bort når ting ikke er hundre prosent ferdig, gjør meg bare stressa


Otto Robsahm holder heller på i garasjen enn å late seg på en strand om sommeren. Det har resultert i flere nye prosjekter på hjemmebane.

Tekst: Ida Save   Foto: Bård Gundersen/Privat

– Har du hatt noen spennende boligprosjekter denne sommeren?

– Å reise bort når ting ikke er hundre prosent ferdig, gjør meg bare stressa, så for meg er det mer terapi å stå i garasjen enn å dra på ferie. Jeg har derfor jobbet mye hjemme i sommer, og har blant annet lagd et 400 meter langt gjerde og en rundkjøring med vannfontene i på gårdsplassen. I tillegg holder jeg på med en 40 meter lang vannvegg i cortenstål langs eiendommen.

Otto har i sommer laget en fontene midt på gårdsplassen. Foto: Privat

– Hva er det som opptar deg innen bolig akkurat nå?

– Jeg er som alltid opptatt av at det skal være fint rundt oss. Hvis det ikke er fint,
er det ikke ferdig.

– Hvis du kan plukke ut ett boligprosjekt du har jobbet med gjennom «Sinnasnekker’n»: Hva var det morsomste eller hva har gjort mest inntrykk?

– Jeg klarer ikke å plukke ut ett prosjekt, men jevnt over er jeg veldig imponert over alle som er med i serien. Spesielt denne sesongen er det mange som har stått på og virkelig tatt til seg at de må gjøre en forandring for at livet skal bedre.

Dette gjerdet har Otto jobbet med i sommer. Foto: Privat

– Hvorfor bør folk oppsøke Boligmesse denne høsten?

– For å få inspirasjon til å bli ferdig med prosjektene sine. Og har du ikke et prosjekt på gang, er det lurt å dra dit for å få et overblikk over hva du kan gjøre i framtiden. Jeg skal også holde et motivasjonsforedrag for å inspirere besøkende til å være litt «på» når de setter i gang med et prosjekt. Man kan spare mye på å finne ut hvordan man skal gjøre ting i god tid før man begynner.

– Hvis du kunne friske opp hvilken som helst bygning, institusjon eller bolig i Norge – hva ville du valgt og hvorfor?

– Det måtte blitt en eldrebolig eller gamlehjem. De har gjort så mye for landet,
og derfor hadde det vært hyggelig å gi litt tilbake til de som bor der. Man kunne laget flotte rom med store vinduer, koselige samlingsrom og hageområder.