Slik kan du forlenge utesesongen


Vi nordmenn elsker å bruke uteplassene våre hele året, og bruker både tid og ressurser på å få det optimalt. På Boligmessen i Vestlandshallen 8.-10. september finner du mange smarte løsninger. Her er leverandørene som kommer for å snakke med deg.

Tekst: Majken Svorstøl     Foto: Produsentene

Gartner Teknikk AS

– Gartner Teknikk AS er en seriøs aktør innen hagestuer, drivhus, paviljonger og andre produkter til uterommet, sier daglig leder Geir Nagelsen.

Bedriften fører kun produkter som tåler norsk uvær hele året, og har ansatt egne montører for å sikre kundene korrekt montering. På messen skal de blant annet vise frem en gammel nyhet, paviljongen Rondo som kan fåes i ti størrelser.

– Med Rondo sitter du alltid i le. Den kan åpnes som en osteklokke og snus 360 grader rundt seg selv, frister Nagelsen.

Gartner Teknikk skal også vise frem et nytt drivhus på hjul som passer ypperlig for balkonger og terrasser med lite plass. Det vanker også messetilbud.

– Vi kjører 10 % rabatt på alle hagestuer og vinterhager!

Les mer på gartnerteknikk.no

Accord Glassbygg

Accord Glassbygg ble etablert i 1985.

– Vi er Mesterbedrift med autorisert glass- og fasaderådgiver, og er eksperter på glass og aluminium, forteller daglig leder Ronnie Pedersen.

Bedriften er medlem i Bergen Glassmesterlaug og Glassbransjeforbundet i Norge, har godkjenning for montering av brann og sikkerhetsglass, og er kvalifiserte i leverandørregisteret StartBank.

– Vi har spesialisert oss på vinterhager, hagestuer, skyvedører og rekkverk i vedlikeholdsfri aluminium fra Veranda®, sier Pedersen, og understreker at de leverer produkter av topp kvalitet, produsert etter kundens spesifikasjoner på egen fabrikk i Bergen.

– Vi har utstillinger både inne og ute på Storebotn Næringspark 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum. På messen viser vi en komplett vinterhage og en flott pergola med motorstyrte lameller – selvsagt fra Veranda®, avslutter han.

Les mer på accord.no

Accord Glassbygg er eksperter på glass og aluminium.

Novahus AS

Novahus selger tømmerhus og -hytter fra Finland. I tillegg har de blant annet et stort utvalg av grillhytter, lysthus, paviljonger og badstuer.

– Vi oppfant grillhytten tidlig på 90-tallet. Inspirasjonen kom fra den finske lavvoen, men vi la til all den komfort og kvalitet forbrukerne ønsker. På messen har vi med oss en grillhytte, så besøkende kan komme og oppleve originalen, som kan brukes gjennom alle årstider, sier daglig leder Sven Antonsen.

Han lover gode tilbud, enten du er på utkikk etter lysthus, grillhytte eller badstutønne.

Les mer på novahus.no

Novahus tilbyr blant annet grillhytter.

Gjerdemannen/Eurowind AS

– Gjerdemannen leverer mer fritid til folket, og passer ypperlig til alle som er lei av å bruke feriene til skraping og maling av gjerdet sitt, sier daglig leder Svend Inge Albertsen.

– Folk ønsker mer fritid så de kan grille, bade, leke og ha det moro med barna. Derfor er våre vedlikeholdsfrie produkter så populære, sier han. Gjerdemannen hjelper til med prosjektering, og leverer over hele landet.

På Boligmessen skal Gjerdemannen profilere vedlikeholdsfrie gjerder i PVC, samt rekkverk, stakitt, levegger, porter, LED-lys og glassrekkverk.

– PVC er gunstig fordi det tåler høytrykkspyler, og man trenger ikke skrape, male eller beise. Dessuten påvirkes ikke produkter i PVC av muggsopp, vann, kulde og
varme, opplyser Albertsen.

– I år feirer vi dessuten 20-årsjubileum, og da blir det 20 % messerabatt på alle produktene våre, frister han avslutningsvis.

Les mer på eurowind.no

Gjerdemannen ønsker å gi folk mer fritid, og tilbyr derfor flere vedlikeholdsfrie produkter.

Steinsenteret Åsane Sand og Singel

– Steinsenteret Åsane Sand og Singel er byens største natursteinsenter og totalleverandør på utemiljø, sier butikksjef Per Roar Kaland.

Selskapet har flere avdelinger.

– Vi har en stor maskinpark og kan transportere alle typer løsmasser. I tillegg har vi to butikker, en på Åsane og en ny på Os, hvor vi kan friste med en stor interiør- og malingsavdeling, sier han.

Selskapet har også et stort utvalg av norsk skifer, betongvarer, ferdigplen, ovn/peis og sementprodukter.

– Vi importerer varer fra hele verden, som granittvarer til både forbrukere og store byggeprosjekter. På messen vil de inspirere til forbedring av utemiljøet.

– Vi har med oss alt fra norsk skifer, granittfigurer, betongvarer og kunstgress til panelstein, og har også med en av våre store leverandører. Det blir mange gode tilbud, lover butikksjefen.

Les mer på steinspekter.no

Åsane sand og singel er totalleverandør på utemiljø.

Utedesign AS

– Vi er et erfarent og dedikert team som vil skape hverdagsmagi på din uteplass, sier salgs- og markedssjef Ruben Holm Andersen.

– Vi kan uteplass og er lidenskapelig opptatt av at uterommet skal brukes hele året, uansett vær, forteller han.

uteDesign AS kan vise til et bredt spekter av innovative produkter og uteromsløsninger som kan leveres over hele landet.

– Vi skaper kostnadseffektive uteplasser som skreddersys i mål, form og farge til å passe ethvert prosjekt, og på messen skal vi inspirere kundene ved å stille ut en fantastisk flott pergola med motorisert taksystem og skyvbare glassvegger, frister Holm Andersen.

Han og kollegene gleder seg alltid til å delta på messene og møte andre som deler samme lidenskap for bruken av uterommet.

– Våre kunder er de som elsker å sitte ute, men som ikke liker å bli forhindret av dårlig vær, smiler han, og understreker at det lønner seg å møte dem på messen.

– Vi kommer gjerne på befaring!

Les mer på utedesign.no

Utedesign er opptatt av at uteplassen skal kunne brukes hele året.