Oppdag Nord-Kypros, Middelhavets skjulte perle


På jakt etter bolig i utlandet? Carrington Norge kommer på Boligmessen for å formidle ferieboliger på Nord-Kypros, og har noe for enhver smak, enten du er opptatt av opplevelser, aktiviteter, sport og lek, eller bading og spa.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Inger Sudland

Tom Sudland, partner i Carrington Norge, er godt kjent på Nord-Kypros, og omtaler området som Middelhavets skjulte perle.

– Det er den tyrkisk-kypriotiske delen av øya, ligger i skjæringspunktet mellom 3 kontinenter, og har flere tusen års spennende historie, sier han. Ønsker du feriebolig i sydligere strøk, mener Sudland at du bør vurdere Nord-Kypros.

– Boligprisene er fortsatt meget gunstige på denne delen av øya, boligene fra seriøse utbyggere holder høy kvalitet, og de fleste kan by på flott utsikt og kort vei til Middelhavet, frister han.

En naturperle
At det er vakkert på Nord-Kypros, kan Sudland skrive under på. – Kystlinjen er spektakulær, og havet er krystallklart med den beste vannkvaliteten i Middelhavet, sier han.

Fjellene er også verdt å merke seg for de aktive.  -De innbyr til rekreasjon i vakre omgivelser, med variert vegetasjon og et mangfold av turveier, opplyser han.

- Fjellene på Nord-Kypros innbyr til rekreasjon i vakre omgivelser, med variert vegetasjon og et mangfold av turveier, sier Tom Sudland. Foto: Inger Sudland
– Fjellene på Nord-Kypros innbyr til rekreasjon i vakre omgivelser, med variert vegetasjon og et mangfold av turveier, sier Tom Sudland. Foto: Inger Sudland

Tiden har stått stille
På Nord-Kypros finner du en helt annen puls og atmosfære enn hva du opplever på andre steder rundt Middelhavet.

– Tiden har langt på vei stått stille her de siste førti årene. Livet går sin vante, rolige gang, og lokalbefolkningen er gjestfrie og imøtekommende, forteller Sudland, og legger til at prisnivået på de fleste varer og tjenester fortsatt er behagelig lavt etter norske forhold.

– En annen fordel er at det er tilnærmet ingen hverdagskriminalitet i området, ulåste biler og hus er fortsatt vanlig. Dessuten, som utlending kommer man svært langt med engelsk selv om tyrkisk er det offisielle språket, avslutter han.