Kjøkken og bad som ikke naboen har


Er du på jakt etter et kjøkken eller et bad du både kan trives med og være stolt av? – Vi er fullt oppdaterte på alle trender og kan ting folk flest ikke kjenner til om disse to viktige rommene, sier Morten Winterstad i Fresh Interiør AS.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Fresh Interiør AS

Med mottoet «Kjøkken og bad du ikke finner overalt» understreker Fresh Interiør hva de tilbyr.

– Vi hjelper folk å skille seg litt ut fra naboen, sier Morten, som mener at et optimalt kjøkken skal fungere som et allrom, og at man får best resultat om man vektlegger plassutnyttelse, god design og funksjonalitet.

Og folk liker tydeligvis det unike og litt spesielle. Når Fresh Interiør deltar på Boligmessene, har de en merkbar tiltrekningskraft på mange ulike mennesker. For like sikkert som at Fresh Interiør deltar helhjertet med store stands på Exporama og i Telenor Arena hvert år, like sikkert er det at de besøkende stimler rundt deres lyse og innbydende stand rett innenfor inngangspartiet. Utstillingene vekker alltid de besøkendes nysgjerrighet og begeistring. Hva er nytt i år? Hvilke løsninger bør man merke seg? Er det noen gode kjøkkentips å få? Eller noen ekstra gode tilbud på attraktive kvalitetsprodukter?

Leverer til hele landet
Til daglig holder Fresh Interiør til på Jessheim i Akershus, hvor de og deres kunder boltrer seg blant lekre utstillinger fordelt på 450 kvadratmetere. Her finnes alt av innredning, løsninger og utstyr til kjøkkenet, i tillegg til baderomsmøbler, vasker, garderober og fliser.

– Vi er alene i Norge om å selge tyske Schüller-kjøkken samt italienske AdattoCasa baderomsmøbler og Glass Design servanter. Dessuten er vi landets mestselgende, frittstående forhandler av den tyske hvitevareprodusenten Miele, forteller Morten stolt, og understreker at de leverer til hele landet.

Alltid tett på trendene
Morten og kollegene i Fresh Interiør er alltid oppdatert på trender, og oppsøker jevnlig de ledende, internasjonale kjøkken- og interiørmessene. – Det er viktig å føle trendene på pulsen. Vi er derfor fast inventar på ledende tyske messer både i Køln og på «Küchenmeile A 30»-messen i Nord-Tyskland, og, ikke minst, den anerkjente Milano-messen i Italia.

Fresh Interiør holder seg oppdatert på trender, og henter inspirasjon på messer hvert år. Her fra en utstilling på kjøkkenmessen "Küchenmeile A 30" i Nord-Tyskland høsten 2015. Foto: Fresh Interiør AS.
Fresh Interiør holder seg oppdatert på trender, og henter inspirasjon på messer hvert år. Her fra en utstilling på kjøkkenmessen “Küchenmeile A 30” i Nord-Tyskland høsten 2015. Foto: Fresh Interiør AS.

Produktvalget til Fresh Interiør virker veldig bevisst, og vi forstår at bedriften verdsetter design, kvalitet og det unike, i tillegg til mulighetene for tilnærmet skreddersøm på centimeternivå. Ta for eksempel Schüller, hva er så spesielt med dem, spør vi? Vi får til svar at designerne og produktutviklerne er helt rå på å lytte til målgruppene sine når de skaper morgendagens kjøkken.

– De spør seg selv hva ulike folk trenger, hvilke behov ulike livsfaser og familiekonstellasjoner har, hvilke funksjoner som trengs ut fra av måten folk lever livene sine på. De er hele tiden tett på hva som skjer i verden og hva som berører folk, forteller Morten, og viser fram ulike kjøkken som både oser av maskulinitet, innbyr til selskapsliv og store middager, og som favner om familien.

Industriell og funksjonell
Vi lurer selvsagt på hva de har merket seg av nye trender på kjøkkenfronten for 2016?

– På kjøkken i moderne stil er det mye som rører seg. Stilen beskrives best som industriell og røff, opplyser Morten.

– Et eksempel på en nyhet, er en ekstremt slitesterk front i keramikk. Dette kommer i forskjellige fronter og utseender (f. eks. betong) og kombineres ofte med tre eller glass i ulike farger som bronse, platinum, indigoblå og lavasort. Håndtak viker for push-/open-system, hvitevarene skal være skjult og uten håndtak, og ventilatorer plasseres plant på kjøkkenbenken. Soklene er gjerne lave og kan være i flukt med skroget. Og det legges til rette for individuelle valg med fleksibel skuffinnredning og  -størrelse, skildrer Morten entusiastisk.

Få det som du ønsker med fleksibel skuffinnredning og -størrelse. Foto: Fresh Interiør AS.
Få det som du ønsker med fleksibel skuffinnredning og -størrelse. Foto: Fresh Interiør AS.

Og overskapene? – Jo, de kan man få ekstra høye, med både uttrekkbare, nedsenkbare og åpne hyller. Høyskapene finnes også med skråstilte hyller for lagring av flasker, forteller han.

Benkeplatene skal være funksjonelle og ikke så fremtredende, forstår vi. De skal være tynne, ha samme fargenyanser som frontene og gjerne flukte med dem.
– Her er trendene også et «marmor»-utseende i materialer som laminat, komposittstein og keramikk, forklarer Morten.

….. eller klassisk?
For de som ikke trigges av det industrielle preget, og ønsker klassisk stil med profilerte fronter, har Fresh Interiør også mange tips og løsninger. Morten understreker at mye av det funksjonelle i den moderne stilen også er tilgjengelig for klassiske kjøkken. Likevel underbygges det typisk klassiske særpreget ved at man vil se mer av tydelige profilerte, innenforliggende fronter som flukter med selve skroget. I denne stilen er også utenpåliggende sokler et must.

– En annen ting som kommer mer og mer, er detaljer i metaller som bronse og messing. Elementer av porselen vil man også se mer av, avslutter Morten.

Mortens kjøkkentips

 1. Bruk kjøkkenkonsulenter
  De er eksperter, og kan tilføre mye til ditt neste kjøkken, ofte fordi de vet ting folk flest ikke vet om.
 2. Bruk profesjonelle montører
  Montering er like viktig som selve kjøkkenet – la en ekspert gjøre jobben.
 3. Bruk god tid på planlegging
  Et kjøkken er komplekst, så involver kjøkkenkonsulenten tidlig i prosessen.
 4. Velg integrerte hvitevarer
  Rett og slett fordi det er penere!
 5. Selg ditt gamle kjøkken
  Prøv i alle fall, kanskje andre kan ha glede av det.