Nytt og annerledes tak på 1 – 2 – 3


Vil du fikse taket i en fei uten flytting av møbler, og samtidig skape en spennende effekt i rommet? Eller drømmer poden om stjernehimmel i taket?

Tekst: Majken Svorstøl  Foto: Håkon Langtvedt, www.specterfoto.no

– Med stretch-tak er det bare fantasien som setter grenser, sier daglig leder Rolf Johansen i D&D Stretch Ceiling AS.

– Stretch-tak har utallige bruksmuligheter, krever lite grunnarbeid og gir en veldig stilig effekt, legger den daglige lederen til. Han har jobbet med produktet i tre år, og drevet D&D Stretch Ceiling AS i et halvt års tid. Johansen oppdaget produktet fordi det gjør innvendig takfornying enklere, er raskt å montere, men ikke minst fordi det kan leveres i et stort utvalg av farger og overflater fra matt til helblank, transparent eller heldekkende. – Vi fikser det du måtte ønske av motiver, enten du ønsker stjernehimmel, blomstereng eller blå himmel og skyer!

Strekker seg stadig lenger
Stretch-tak i PVC er en gammel teknikk som ble oppfunnet i Frankrike på 1960-tallet. Metoden er i dag populær, særlig i store deler av Europa, Baltikum og USA, og er nå på full fart inn i de norske hjem. Johansen utvider stadig radiusen. – Jeg har montert tak både i Arendal og Oslo i tillegg til i Drammensområdet, så ryktene går, smiler Johansen.

Otto Robsahm måtte bare ha stretch-tak hjemme på Lier.
Måtte bare ha det: Otto Robsahm er en av kundene som falt pladask for Stretch Ceiling, og han er veldig fornøyd med det visuelle uttrykket stretchtaket har gitt i familiens hjem på Lier. Foto: Marion Teig

Et produkt som må sees
Nå er D&D Stretch Ceiling AS aktuell med messedeltagelse i Drammenshallen.
– Produkt må sees, mener Johansen. I mangel av showroom på dette stadiet av driften, inviterer han stadig kunder hjem på sitt eget kjøkken for å vise fram det oransje, blanke taket sitt, og det har gitt mersmak og satt i gang de kreative tankene hos flere kunder. Nå ønsker Johansen å nå ut til enda flere, og på messen bygger han opp et rom for å vise publikum både teknikken og selve uttrykket de skaper med stretch-taket sitt.

Nytt tak på en halv dag?
– En ting er den flotte finishen på stretch-taket, en annen ting er at man får et nytt tak på veldig kort tid, forklarer Johansen, og skisserer et eksempel. – Hvis du har et rom på 10 m2 med frie vegger, kan vi få nøkkelen om morgenen og montere taket i løpet av en halv dag, nettopp fordi det som oftest krever veldig lite grunnarbeid, sier han.