Fyrer opp vedovnen og lager deilig mat på messetorget


Liker du å lage mat utendørs? – Kom og se hvordan du kan imponere venner og familie med deilig mat tilberedt utendørs i en vedfyrt ovn, sier eksportsjef Peter Egholm i Morsø Jernstøberi AS.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Morsø Jernstøperi AS

Varmefag Drammen holder til i Mjøndalen, og er eksperter på alt innen varme. Daglig leder Trond Utengen og kollegene hjelper kundene med alt fra valg av passende produkt til piperehabilitering og håndverkertjenester som montering av ovner og muring av peiser.

– Det går mest av vedfyrte peiser og ovner, men vi fører selvsagt også varmepumper, gassovner, biopeiser og elektriske ovner for de som ønsker det, forteller han.

Lager all slags mat 
I år får Varmefag Drammen besøk av sin danske leverandør Morsø på messen i Drammenshallen. Danske Peter Egholm er eksportsjef i Morsø Jernstøperi AS og elsker å lage mat.

Varmefag Drammen får hyggelig besøk: Eksportsjefen fra danske Morsø fyrer opp ved og lager deilig mat i en ovn utendørs.
Varmefag Drammen får hyggelig besøk: Eksportsjefen fra danske Morsø fyrer opp ved og lager deilig mat i en ovn utendørs.

– Jeg skal fyre opp ved i en Forno utendørsovn og kokkelere på torget utenfor inngangen, sier Egholm. Gjennom hele messehelgen skal han lage deilig mat i den vedfyrte ovnen, og han lover å diske opp med nydelige retter.  – Kom innom for en smakebit og opplev en virkelig sosial form for utendørs matlaging, inviterer den matglade eksportsjefen. Han lover å varte opp med både lammekjøtt, storfe og pizza. – Jeg skal også vise hvordan man røker både brie og laks, frister han. – For de som liker søtt vanker det glasert ananas!