Er du klar for en sikker fyringssesong?


Det er høst, og de mørke og kalde kveldene gjør det hyggelig og for mange nødvendig å fyre i peis og ovn.

Tekst: Majken Svorstøl Foto: Gabriels kakkel

Alfa Varme & Pipeteknikk er spesialister innen varme og fyringsteknikk, og har lang erfaring med rehabilitering av skorsteiner.

Hold øye med skorsteinen
– Vi behersker alle teknikker, sier administrerende leder Preben Steensen. Han og kollegene rehabiliterer alt fra store bygårder til enkeltstående villaer og rekkehus, og samarbeider med både brann- og feiervesenet.  – Alle bør holde øye med skorsteinen som er en viktig del av husets brannsikkerhetsmessige tilstand, sier han.

Fornuftig investering
Alfa Varme & Pipeteknikk rehabiliterer ofte gruepeiser, hvor de monterer en moderne, rentbrennende peiskassett i gruepeisen. – Det kan øke virkningsgraden på peisen med opptil 40 %, så en peisinnsats er en god investering for både økonomis og miljø, og gir et flott visuelt resultat, understreker Steensen.

Kakkelovner og gasspeiser
Trenger du ny ovn?  Alfa Varme & Pipeteknikk forhandler danske og norske kvalitetsovner, og har både moderne peisovner og innsatser. – Og vi har Norges beste utvalg fra Gabrielsen Kakkelovner, sier han, og legger til at et par timers fyring i en slik ovn gir varme i 24 timer. – Det er et 100 % håndverksprodukt som er det absolutt vakreste som finnes på markedet!

Gabrielsen Kakkelovner: Et par timers fyring i en kakkelovn gir varme i 24 timer. - Dette håndverksproduktet er det absolutt vakreste som finnes på markedet, synes Preben Steensen.
Gabrielsen Kakkelovner: Et par timers fyring i en kakkelovn gir varme i 24 timer. – Dette håndverksproduktet er det absolutt vakreste som finnes på markedet, synes Preben Steensen.

Nytt av året er deres utvalg av gasspeiser. Alfa Varme & Pipeteknikk har autoriserte gassteknikere som monterer og utfører service. – Det er viktig med årlig service på gassinstallasjoner, sier lederen avslutningsvis, og minner om at de tilbyr gratis befaring for de som ønsker tilbud på ovner, rehabilitering eller sjekk av skorstein.