Nytt bad på 1-2-3


Med sitt nye konsept ønsker VikingBad å gjøre det lekende lett å pusse opp badet.

Tekst: Ida Save
Foto: VikingBad

– Noe mange opplever som en utfordring når de skal pusse opp badet, er at det er så utrolig mange valgmuligheter. Man får inspirasjon på nett, i butikker og magasiner, og når man skal realisere det, er det vanskelig å vite hvor mye badet faktisk kommer til å koste, sier Sølve Marlon Strømsland i VikingBad.

For å hjelpe sluttkunden med nettopp dette, lanserer VikingBad i 2020 seks komplette bad i ulike stilarter. Alle badene er ferdig priset, og inneholder alt fra fliser og baderomsmøbler, til dusj og toalett. Ja, til og med håndklær og annet tilbehør som er avbildet følger med.

– Målet er at det skal være både rimeligere og enklere å velge et av disse badene. Man får færre å forholde seg til, og også håndverkeren får en enklere jobb fordi alt leveres fra oss til avtalt tid, forteller Strømsland.

Sølve Marlon Strømsland i VikingBad.

Noe for alle

De seks ulike stilene har de kalt Urban, Nordisk, Klassisk, Harmoni, Retro og Elegant. Mens det urbane badet er et lunt og varmt baderom med mørke armaturer og møbler, er det nordiske baderommet utformet i lysere farger.

Urban

Retro har mønstrede fliser og henter inspirasjon fra sydligere strøk og gamle tider, mens det klassiske badet har lyse marmorfliser og sorte detaljer. Elegant har også mørke møbler, men gylne armaturer og andre detaljer, som gir rommet et stilfullt design. Harmoni er laget med en lys, varm og tidløs stil som passer de fleste hjem. De seks stilene er basert på nordiske tilbakemeldinger, og det er gjort flere undersøkelser for å finne frem til noe som passer de fleste. I tillegg har baderomsmøblene i MIE-serien avtagbare fronter og sider, slik at man enkelt kan endre stil/farge/håndtak om ønskelig.

– For å hjelpe sluttkunden å finne drømmebadet er målet at alle skal kunne gå inn på våre nettsider, finne en baderomsstil de liker, og få opplyst om totalprisen på hva dette kommer til å koste. Da vet de akkurat hva de må betale, og kan gå til hvilken som helst rørlegger med prosjektet, sier Strømsland. 

Klassisk

Stor valgfrihet

Innledningsvis  viser VikingBad eksempler på små bad på rundt 4,5 kvadratmeter og store bad på 8,5 kvadratmeter og priser disse. Rørleggerens arbeid er ikke inkludert i prisen, men ved utforming av badene er det lagt vekt på at det skal være effektivt å sette opp. 

– Mange rørleggere kjenner også godt til VikingBad, og det bør derfor være mulig å få et ganske nøyaktig prisestimat på hva rørleggerjobben vil koste. 

Harmoni

Strømsland presiserer at man selvfølgelig vil ha valgfrihet ved bestilling av bad. 

– Hvis du for eksempel ønsker den urbane stilarten, men vil ha speilet som følger med retro-badet, bytter vi bare ut dette og kan enkelt regne ut oppdatert pris. 

Nordisk

Råd fra baderomseksperten

Strømslands aller viktigste tips når du skal pusse opp badet, er å tenke praktiske løsninger: 

– Vi ser fortsatt at folk ikke vet om løsninger som hjelper deg å utnytte plassen, som ekstra smale møbler eller ledda dusjløsninger. Tenk også på at møblene skal ha plass til oppbevaring. Noen møbler ser veldig kule ut, men mangler den viktige oppbevaringsplassen. Ta deg derfor tid til å finne ut hva som er behovet til de som skal bruke badet. 

Retro