Lær hvordan du bruker mikrosement


Dekorhuset opplever stadig større etterspørsel etter mikrosement. Helgen 15.-17. mars arrangerer de minikurs i bruk av det smarte produktet på Boligmesse på Hellerudsletta.

Tekst: Ida Save
Foto: Dekorhuset

– Jan, som eier Dekorhuset, har holdt på med mikrosement i over 20 år, men de siste årene har etterspørselen virkelig økt. Vi holder fulle kurs både for fagfolk og privatpersoner rundt om i hele Norge, og på helgens messe skal vi holde flere minikurs slik at folk kan få en innføring i hvordan de kan legge mikrosement, forteller Rune Haraldsen.

Han er blant annet kjent fra TVNorge-programmet «Norske rotehjem», og har selv jobbet med mikrosement i flere år. På messen vil han lære de besøkende triks og tips om mikrosement, samt gå gjennom fallgruver du bør unngå.

– Det blir holdt kurs på Dekorhuset sin stand klokken 16 fredag 15. mars og klokken 12 og 16 både lørdag 16. mars og søndag 17. mars, og det er bare å møte opp dersom du er interessert.  ar du ikke tid til å komme til de eksakte tidspunktene, kan du ta turen innom standen en annen gang i løpet av helgen, så skal vi nok likevel komme med noen gode råd.

Mange bruksområder

Mikrosement gir et unikt uttrykk uten synlige fuger og overganger, og produktet finnes i ulike strukturer fra fin til grov og en mengde farger.

– Mikrosement kan brukes i alle rom, både på vegger, tak, gulv, benkeplater, fasader og interiør, både innvendig og utvendig. Jeg vet også om en som la det på bilen sin, og selv det funket fint! Med det brede spekteret av farger får du uendelig med muligheter for ulike finisher, sier Haraldsen.

Enkelt å fornye badet

Haraldsen er sikker på at produktet er kommet for å bli, og tror til og med at mikrosement vil kunne ta over deler av flisemarkedet.

– Så lenge du er litt handy kan du fint legge mikrosement selv. Nå har det også kommet en vannavstøtende utgave som gir full garanti i dusjsonen. Da kan du legge mikrosement utenpå baderomsflisene. Mange har bad som er 10-15 år gamle der badet fortsatt kan holde i 10 år til, men så er man lei flisene. Da kan du legge mikrosement utenpå de gamle flisene og